Reform élet, reform konyha

A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online

Fiatal felnőttként, amikor elkezdtem megízlelni a szabadság és önállóság ízét, annyira sokat nem foglalkoztam az egészséges életmóddal. Igaz, időnként eljárogattam sportolni, de azt is rendszertelenül, konkrétan néha egy teljes hónap is kimaradt. Az étkezésre pedig még annyi figyelmet se fordítottam. Emlékszem, édesanyám még mondta is jó párszor, hogy ez így nem lesz jó, ha ennyire kaotikusan állok a kérdéshez, akkor később lehetnek belőle problémák. Elég, ha végignézem a családunkat: az egyik nagymamámnak magas a vérnyomása, csakúgy mint édesapámnak, anya részéről pedig ott van a cukorbetegség, ami a testvéremnél már ki is jött.

Én persze először ezeket meglehetősen félvállról vettem, mondván, hogy szerencsés vagyok, mert ha eddig egyik “családi örökség” sem környékezett meg, akkor ezután miért alakulna ki? Annyit mindenesetre megígértem, hogy minden évben elmegyek egy ellenőrzésre, hogy minden rendben van-e.

Amikor tavaly voltam az előbb említett éves “viziten”, és a megszokott nyugalommal mentem el másnap az eredményekért. Ezúttal, azonban a háziorvosom leültetett, hogy beszéljünk arról, amit a vizsgálatok mutatnak. Egyrészt megnyugtatott, hogy nincsen nagyobb baj, az értékeim még a határok között mozognak. DE! Ha nem akarom, hogy később kialakuljon valami a komolyabb probléma, muszáj életmódot váltanom. Mert ugyan jelenleg nem rendelkezem egyik betegséggel sem, ami a családban öröklődik, a hajlam már most észrevehető. Szóval ha folytatom az eddigi életvitelemet, akkor pár éven belül nekem is meg fog jelenni. Az egyik legfontosabb, hogy az étkezési szokásaimon változtassak.

Egy kicsit pánikba estem, mert a rohanó, rendszertelen életmódom mellett, nem tudtam elképzelni, hogy hogyan fogok figyelni arra, hogy mindig legyen otthon az egészséges étrendnek megfelelő étel. Nincs időm több helyet végigjárni, hogy változatos és egészséges hozzávalók után futkossak.

Az egészséges élet hozzávalói

Első lépésként úgy gondoltam, hogy online nézelődök bio- és reform élelmiszerboltok után. Többféleképpen is kezdtem kutatni a témában, és volt egy oldal, amin minden keresésemnél megakadt a szemem: A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online. Első ránézésre a honlap szimpatikusnak tűnt, rögtön el is kezdtem hát nézelődni a termékek között. A menüpontok áttekinthetőek voltak, könnyedén kiigazodtam köztük. Nem nagyon szoktam sütni, de gondoltam, hogy ha már új életmód, akkor talán ezt is el kellene kezdenem, szóval megnéztem a liszteket is. Több oldalnyi különböző fajta és márkájú lisztet találtam, volt olyan is, amit nem is tudtam, hogy mire lehet használni. Erre a kérdésre a termékre kattintva kaptam választ, ugyanis a leírásnál pár szóban a felhasználásról is írtak, sőt valahol még receptet is közöltek. A keresést segítendő, a honlap oldalán egy könnyen kezelhető szűrőt is lehet alkalmazni, amit igénybe is vettem, hogy gyorsabban megtaláljam, amire szükségem van.

Miközben belemélyedtem a reform élelmiszerek sűrűjébe, felhívtam a szüleimet is, hogy van-e esetleg szükségük valamire. Ez azért is eszembe jutott, mert észrevettem, hogy jutalomrendszer is működik náluk. Tehát a végösszeg értékének megfelelő százalékot jóváírják, amit később egy az egyben levásárolhatok. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos összeg fölött ingyenes a kiszállítás. Az se probléma, hogy ha nem vagyok otthon, ugyanis nem csak házhoz, hanem csomagküldőpontra is szállítanak.

Édesanyám még kezdő internetező, ezért külön kiemeltem neki, hogy a A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online feliratot kell nézze, hogyha a Google-n keresztül szeretne rákeresni, de majd mindenképp mentse le az oldalt. Telefonnal a fülemen édesanyámat navigálva nézelődtünk a különböző alapanyagok között. Elég sok dolgot találtunk, amit diabetikus, illetve vérnyomás problémához javasolt diétához használhat. Még nassolni valót is találtunk, aminek édesszájú révén, nagyon örült. Gyorsan körülnéztünk az akciós termékek között, és meg is rendeltük a termékeket. Amikor végeztem a vásárlással, észrevettem, hogy írt a barátnőm, hogy találkozzunk mert szüksége lenne a segítségemre.

Segítség az új diétához

Miközben úton voltam a kedvenc teázónk felé, telefonon felhívtak a Biocity-től, a rendelésem miatt. Az egyik rendelt termék elfogyott a készletről, ezért akartak egyeztetni, hogy egy másik hasonló jellegű árucikket berakhatnak-e a csomagba a hiányzó helyett. Beleegyeztem az ajánlatba, és arra gondoltam, hogy igazán udvarias dolog volt tőlük, hogy egyeztettek velem, és nem csak kihagyták a csomagból a hiányzó terméket. Amikor odaértem a barátnőm már várt rám, és két gőzölgő tea mellett elmesélte, hogy kiderült, a kisfia gluténérzékeny. Kicsit tanácstalan volt, hogyan kezdjenek bele a diétába. Rögtön elővettem a telefonomat, és megnyitottam a keresőt, ahol az első oldalán ott kéklett a megmentő szalagcím, azaz A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online. El is kezdtük nézegetni, hogy milyen gluténmentes lehetőségek vannak az oldalon. Majdnem 300 termék közül válogathattunk! Barátnőm egészen megkönnyebbült, hogy talán még sem kell 5-6 boltot végigjárnia, hogy minden szükséges dolgot összeszedjen a kisfia diétájához.

Egy-két nap elteltével megkaptam az értesítést, hogy átvehető a csomagom az általam megjelölt PickPack-ponton. Izgatottan vittem haza a dobozt, alig vártam, hogy kipróbálhassam a termékeket. El is feledkeztem kezdeti aggodalmamról, hogy hogyan fog nekem sikerülni, ez az egész egészséges életmód dolog. Azonban, amikor kibontottam a dobozt és kézbe vettem új életem hozzávalóit, arra gondoltam, hogy talán mégsem lesz ez olyan bonyolult. És amellett, hogy számomra megoldást hozott a Biocity reform élelmiszerbolt, a széles választéknak hála a szüleimnek és a barátnőmnek is új lehetőségeket adott. Kíváncsian néztem előre, hogy milyen eredménye lesz annak, hogy bio, egészséges, jó minőségű ételek eszem, a megfelelő alapanyagok felhasználásával.

Gyakorlás és megfelelő reform alapanyagok

Kellett egy kis gyakorlatot szereznem, de viszonylag gyorsan belejöttem az új étrendem ételeinek az elkészítésébe. A Biocity webáruházából rendszeresen rendelt alapanyagokból változatos és nagyon finom ételeket készítettem. Ennek hatása pár hét után, a mindennapokban is érezhető volt. És nem csak nekem váltak be a termékek, hanem szerencsére a szüleimtől és a barátnőmtől is pozitív visszajelzéseket kaptam. A barátnőm különösen megkönnyebbült. A Biocity reformbolt termékeinek (és persze a barátnőm főzőtudományának) köszönhetően, könnyedén, nagyobb nehézségek nélkül elfogadta a kisfia az új étrendjét.

Gyorsan eltelt az egy év, kicsit döcögősen de sikerült rendet teremteni a káoszban, és a Biocity bio- és reform élelmiszerboltnak köszönhetően könnyedén beszereztem az egészséges táplálkozásomhoz szükséges speciális hozzávalókat. Kicsit izgatottan, de reménykedve mentem a szokásos éves ellenőrzésemre. A házi orvosom elmondta, hogy sokkal jobbak az eredményeim mint egy éve. Ez alapján egyenlőre nem kell attól tartanom, hogy valamelyik betegség, amire hajlamom van kijöjjön. Azonban, továbbra is figyeljek arra, hogy folytassam az egészséges, rendezett életmódot. Ezeket hallva nagyon megkönnyebbültem. Hálásan gondoltam arra, hogy bár sok dolgot kellett változtatnom az életemen, a Biocity reformbolt megtalálása nagyon sokat segített abban, hogy zökkenőmentesebb legyen az átállás.