A baleseteket és a legtöbb betegséget is meg lehet előzni elég körültekintéssel

Hasznos dolog tisztában lenni azzal, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak. Érdemes megkérdezni a szüleinket, hogy az életük során milyen egészségügyi problémáik merültek fel, így megtudhatjuk, milyen tényezők jelentenek számunkra kockázatot. A genetikailag öröklött betegségek nem kivédhetőek, viszont vannak betegségek, amik megelőzhetőek. Ha tudjuk, milyen veszélyek leselkednek ránk, jobban oda tudunk figyelni, hogy számunkra milyen életmód, étrend az ajánlott. Ha cél- és egészségtudatosak vagyunk, akkor pedig sokkal könnyebb betartani az egészséges életmód és étrend szabályait. Ha például a családban már előfordult a cukorbetegség, akkor nagy figyelmet fordítok arra, hogy alacsony szénhidráttartalmú, cukormentes és alacsony glikémiás indexű ételeket részesítsek előnyben.

Előfordul sajnos, hogy olyan egészségügyi probléma merül fel, ami váratlanul jött, például egy baleset kapcsán. Az egyik szomszédunk, Máté, anyagi okokból például túl sokat várt a nyári gumi télire való lecserélésével, mígnem meg is történt a baj. Egyik nap tél elején fagy volt, ő pedig megcsúszott az autójával, amin nyári gumik voltak és nekiütközött egy oszlopnak. Beverte a fejét és agyrázkódása lett, azóta szerencsére már jól van. Az autóját pedig egy vagyonba került megjavíttatni. Ez a baleset megelőzhető lett volna, ha Máté időben beruház a téli gumikra.

Az ő rossz példáján okulva úgy határoztam, már tél végén megrendelem a nyári gumi abroncsokat, így biztos, hogy kéznél lesznek, amikor beáll a jó idő. Gyakran használom az autómat, mivel a munkahelyem elég messze van. Mióta elkezdtem egészségtudatosabban élni, vettem bérletet az uszodába, ami a város másik végén van, ezért kénytelen vagyok oda is kocsival menni. Így nagyon fontos, hogy az autóm mindig jó állapotban legyen.

Már régebben is rendeltem az internetről, úgyhogy nem ódzkodtam ettől most sem. Találtam egy új oldalt, a Gumidiszkont webáruházat, ahol hatalmas választékban lehetett válogatni különféle márkás gumiabroncsok közül. Fel sem tudnám sorolni, hányféle márka gumija megtalálható ezen az oldalon. Nem csak személygépjárműre, hanem többféle járműre is lehet kapni téli vagy nyári gumiabroncsot. Mivel kicsit elvesztem a hatalmas választékban, próbáltam szűkíteni a találatokat, így igénybe vettem a lap tetején található kereső menüt. Beírtam az autóm típusát, mire csupa nekem megfelelő találatot adott ki az oldal. Így már sokkal egyszerűbben kereshettem meg a legtökéletesebb terméket.

A jól ismert Michelin márka mellett kötöttem ki, mivel ez eddig is bevált nálam. A Michelin Primacy 3 ZP GRNX típusú gumiabroncsból rendeltem 4 darabot, szerencsémre éppen akciós is volt. Mivel még sosem rendeltem erről az oldalról, felmerült a regisztrálás lehetősége, aminek segítségével legközelebb még könnyebben fog menni a vásárlás, úgyhogy meg is tettem ezt a lépést. Egyúttal az oldal hírlevelére is feliratkoztam, hogy naprakész legyek a termékekkel kapcsolatban. Megrendeltem a nyári gumikat, amiről visszaigazolást is kaptam.

A vártnál előbb, már másnap megkaptam a kiváló minőségű gumikat. Mivel még hideg idő volt és lehetett számítani további fagyokra, egyelőre a garázsban pihentettem a gumikat. Később azonban, amikor egyértelműen beköszöntött a meleg idő, elmentem a szervizbe felrakatni a nyári gumit. Így teljesen biztonságban éreztem magam munkába menet. Valamint az uszodába is egyre többet jártam, mert a meleg időben jól is esett a felfrissülés a vízben. Nagyon örülök, hogy találtam egy mozgásformát, amivel össze tudom kötni a kellemeset a hasznossal. Mindig nagyon oda fogok figyelni az én és a családom egészségének megőrzésére, életmód szempontjából is és balesetmegelőzési szempontból is.