Az egészséges életmódhoz a megfelelő lakás is elengedhetetlen

Az egészségi állapotunkat nagyban befolyásolja az, hogy mit örököltünk elődeinktől, de nem csupán a gének határozzák meg, hogy végül is milyen életminőségünk alakul ki. Sokat tehetünk saját magunkért azzal, ha átgondoltan, tervezetten, tudatosan étkezünk. Emellett fontos a rendszeres testmozgás is, mindenkinek érdemes megkeresnie a hozzá leginkább illő mozgásformát, hogy ne nyűg legyen ez a tevékenység.

Az sem elhanyagolható kérdés, hogy mennyit teszünk a megelőzésért, s hogy milyen gyakran járunk szűrővizsgálatokra. De a közérzetünk és az egészségünk szempontjából talán az egyik legfontosabb, hogy az otthonunk olyan közeget teremtsen, ahol jól érezzük magunkat, s ahol stresszmentesen tudunk élni.

Az új otthonunk kiválasztásakor ez az egyik legfontosabb szempontunk. Először azt kellett eldöntenünk, hogy milyen városban akarjuk folytatni a továbbiakban. Mivel mindketten Szolnokon dolgozunk, úgy véltük, ideális lenne egy eladó lakás Szolnok külső részén, ahonnan hamar beérünk a munkahelyre, így több időnk jut az igazán fontos dolgokra, ugyanakkor nem annyira frekventált ez a rész, mint a belváros. Rossz alvó vagyok, így mindenképp csendes környezetre vágytunk.

Találtunk is egy jó oldalt, a nextapro.hu-t, ahol elkezdtünk nézelődni, milyen lehetőségeink vannak az eladó lakás Szolnok kategóriában. Találtunk is néhány ígéretes ingatlant, s meglepődtem, hogy az árak teljesen reálisak voltak. Mostanában sok cikket olvastam arról, hogy az ingatlanpiacon milyen folyamatok indultak el, épp ezért kellemes meglepetés volt, hogy itt még nem szálltak el a hirdetők.

A keresésénél beállítottam, hogy milyen árkategórián belül mozoghatunk, ez megkönnyítette a dolgunkat, hiszen nem kellett átnéznünk olyan hirdetéseket, melyek nem feleltek meg a pénztárcánknak. Igazából ez egy elég jó funkció, mert az ember nem fájdítja a szívét olyan csodalakásokkal, melyeknek az árát egy élet is kevés lenne összegyűjteni.

Arra is rájöttem, hogy az alsó határt is érdemes beállítani, mert bizonyos értékhatár alatt már elfogadható lakások nincsenek sajnos – a többségük olyan, amire milliókat kell költeni. Szóval megtaláltam az arany középutat, s a páromnak is átküldtem a legjobb találatokat, hogy közösen gondolkodjunk.

Volt számos téglalakás, társasházi lakás, melyekkel szimpatizáltam, az egyik különösen megtetszett. Társasházi volt ugyan a lakás, de belső kétszintes. Mindig is olyan otthonra vágytam, ahol bőven akad élettér, így kifejezetten örültem annak, hogy sikerült egy ilyet is találni. A hirdető elérhetőségét feljegyeztem, majd böngésztem tovább.

Egy helyes kis garzonlakást is láttam, mely ugyan nem volt túlzottan nagy, de befektetésnek mindenképp jó lehetne egy ilyesmi. Egy fiatal, gyermeket még nem tervező párnak, vagy egy agglegénynek ideális lenne, szóval biztosan ki tudnánk adni valakinek, aztán egyszer majd, ha már a leendő gyermekeink kirepülnek, mi odaköltözhetünk, a nagyobb lakás eladása után pedig ők is vehetnek saját otthont.

Míg így tervezgettem, a párom is nézegette, van-e neki tetsző eladó lakás Szolnok városában. Azt mondta, a belvárost se zárjuk ki teljesen, hiszen ott is vannak csendesebb részek, s nem hátrány, ha egyébként minden a közelben van. Volt igazság ebben is, így a keresés tágítottuk.

Hamarosan már 4-5 elérhetőséggel álltunk, s megbeszéltük, hogy egy napot rászánunk a nézelődésre. Felkerestük a kinézett lakásokat, az egyiket épp az orrunk elől happolták el – bár be kell valljam, annyira nem tetszett ez a lakás, csak a párom ragaszkodott ahhoz, hogy nézzük meg mindenképpen.

A következő cím egy fantasztikus zöld övezetbe vitt minket. Az volt az érzésem, hogy ilyen idilli, megnyugtató közegben játszi könnyedséggel maradhat az ember egészséges. Nem messze egy edzőterem is volt, aminek kimondottan örültem. Sokkal könnyebben veszi rá magát az ember a testmozgásra, ha nem kell fél órát vagy még többet utaznia, mire elér a célig. Maga a lakás is nagyon megtetszett, amikor a tulaj magunkra hagyott minket, hogy megbeszéljük, mit érzünk, szinte egyszerre mondtuk ki, hogy ez kell nekünk. Egyeztettünk, s a foglaló összegében is megállapodtunk. Már alig várom a költözést.