A génjeidben van megírva, hogy milyen munkaerő leszel? Nem hinném!

Biztos vagyok benne, hogy ez a dolog annak is köszönhető, hogy ahogy idősödöm, egyre jobban foglalkoztat az egészségem, a gének, az, hogy mit örököltem az őseimtől. És persze akadt már egészségügyi problémám is, ami elgondolkoztatott – olyan dolog is felütötte a fejét, amire a hajlamom genetikai, és sajnos balesetem is volt már, így a saját bőrömön is megtapasztalhattam, hogy a legfontosabb dolog tényleg az egészség az ember életében. Azért igyekszem nem túlságosan komolyan, görcsösen venni semmit – nem vagyok igazán hedonista, de szigorúan és beszabályozottan sem szeretném élni az életem, és amíg ezt megtehetem – mert nincs olyan egészségügyi problémám, ami másra késztetne -, addig igazán szerencsésnek érzem magam. Mivel manapság divatja van az “egészséges életmódnak”, és hatalmas ennek az ipara, érdemes valódi szakértőkkel körbevenni magunkat, hogy megkíméljük magunkat a felesleges vásárlásoktól és szolgáltatásoktól – ne hagyjuk magunkat hamis ígéretekkel megvezetni, szinte a természet törvényeinek ellentmondva. Csodát semmi nem tesz, az biztos. Ellenben a természet nyújtotta ajándékokat – gyógyteák, gyümölcsök, zöldségek, satöbbi – nem érdemes elhanyagolni, de nem kell ördögtől valónak kikiáltani semmit. Ugyanígy a mozgás, a lelki töltődés is fontos, de itt is meg kell találni a megfelelő platformot, személyes segítséget.

Ha pedig a megfelelő diákmunka megtalálásában van szükséged segítségre, keresve se találhatnál jobbat a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka online felületénél! Nem csak a legújabb, legmenőbb diákmelókat találod meg itt, hanem másodpercek alatt meg is pályázhatod azokat – csak az önéletrajzodra lesz szükség. A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka fronton szinte verhetetlennek bizonyul – nem csak a fizetések impozánsak, hanem ipar és egyéb jellemzők szerint is igen széles náluk a skála. Simán találsz náluk például IT-s, gazdasági és műszaki diákmunkát, de például fizikai és HR-es pozíciókat is. Emellett az sem probléma számukra, ha te a tanulmányaid miatt csak részmunkaidőben tudod bevállalni a munkát, ugyanis számos ilyen pozíciót találhatsz az oldalon. Emellett a passzív jogviszonnyal rendelkezők is megtalálják a számításaikat, valamint lehetőség van néhány pozíciónál az otthoni munkavégzésre, és alkalmi jellegű állás is akad bőven a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka weboldalán.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka a saját területén nagy tapasztalattal rendelkezik, valamint az adott cégekkel is régóta működik együtt, így mindkét fél kölcsönös megelégedéséről tesz ez a szakmai kapcsolat tanúbizonyságot. Ráadásul az állásokra történő jelentkezés könnyebb, mint valaha: a meghirdetett pozíciók adatlapján megtalálod a részletes leírást (úgy mint feltételek, elvárások, és mit tud az adott cég nyújtani, emellett természetesen a munkaidő, bérezés, és hasonló, praktikus infók), ezen felül pedig egy jelentkezés gombot is találhatunk minden egyes munkánál. Itt felugrik egy ablak, ahol az alapadataink megadása mellett fel tudjuk tölteni az önéletrajzunkat és ezzel tulajdonképpen már le is tudtuk a jelentkezést. Ezután már csak türelmesen várni kell a visszajelzésre és az esetleges (remélhetőleg!) interjúra. Addig is a kezdőknek érdemes lehet felkészülniük a Blog menüpontban található posztok segítségével arra, mi is várható egy interjún, hogy nagyobb előnyből, több magabiztossággal vágjanak neki a beszélgetésnek.

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

Valahol egyébként ez is egy tanulási folyamat, és ha elsőre nem vagyunk profik egy interjún vagy egy konkrét állásnál, az teljesen természetes – a lényeg, hogy legyünk nyitottak a fejlődésre, keressük a tudást és fogadjuk el a visszajelzéseket. Azért azt fontos elmondani, hogy a TopiWorknél általában közel száz munkából lehet válogatni egyszerre, ami kifejezetten jó szám, ugyanakkor ezekre az állásokra bőven akadnak is pályázók gondolom, szóval nem érdemes sokat agyalni egy-egy jelentkezésen, hanem bátran belevágni! Ha nem jön össze esetleg, az is tapasztalat. Érdemes tehát szerintem úgy hozzáállni, de beleadunk apait-anyait, de azért azt is belátjuk közben, hogy nem vérre menő dolgok ezek.

Záróakkordként is csak biztatni tudok minden egyetemistát, aki munkát keres, hogy bátran lesse meg a TopiWork ajánlatait. Akár aktív, akár épp passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel, tudsz náluk munkát vállalni, így ha egy félévet kihagysz pont, akkor is érdemes lehet megismerkedni az aktuális álláshirdetéseikkel.