A szem alatti ráncok eltüntetése nehéz feladat

szem alatti ráncok eltüntetése

Az általunk örökölt gének, vagyis testünk genetikája sok mindenbe beleszólhat. Ilyen terület a szem alatti ráncok kialakulása is, mely általában 50 év felett jelent problémát. Ugyanakkor szerencsétlenebb genetikai adottságok miatt egyeseknél akár 30 éves kortól elkezdődhet a harc a szem alatti bőr feszességének, simaságának megőrzéséért.

Múltkor néhány barátnőmmel a szem alatti ráncok eltüntetése volt a témánk. Az egyikünk genetikus, ő mondta, hogy természetesen génjeink is szerepet játszanak abban, mikor kezd el ráncosodni a bőrünk. Illetve abban is, hogy mennyire sikeresen tudunk küzdeni a ráncok megjelenése ellen.

Ő pont olyan helyzetben van, hogy bár alig múlt 30, már kezdenek szarkalábak kialakulni a szeme alatt. Elmesélte, hogy nemrégiben ráakadt egy termékre, amit most kezd használni, és ami segíthet neki a ráncok és szarkalábak eltüntetésében. Azt mondta, nekünk is érdemes körülnézni a weboldalon, mert számos fontos információt találhatunk rajta a szemünk alatti, hihetetlenül vékony bőrfelület megfelelő ápolásáról.

Ezért amikor hazamentem, magam is rákerestem az InstanTENSE weboldalára, és elolvastam egy remek, informatív és részletes cikket a szem alatti ráncok és szarkalábak elleni hatékony küzdelemről.

A szem alatti ráncok kialakulása ellen is tehetünk

Számomra ugyan egyelőre nem kérdés a szem alatti ráncok eltüntetése, de genetikus barátnőm azt mondta, a cikk, amit ajánl, fontos tippeket ad a megelőzéshez is. Úgy gondoltam, utánanézek ennek, hiszen nem bánnám, ha később sem lenne komoly problémám ezzel.

Az oldalról kiderül, hogy a ráncok és szarkalábak kialakulása megelőzhető, illetve legalábbis késleltethető. Ehhez azonban nem különböző kencékre van szükségünk, hanem egészséges táplálkozásra.

Az instantense.hu cikkéből megtudhatjuk, hogy a bőrt felépítő sejtek számára a legfontosabb dolog a C vitamin. Emellett viszont figyelnünk kell arra is, hogy bőrünket alaposan ellássuk A-, E- és B-vitaminokkal. Továbbá olyan anyagokkal is, mint a cink, a vas, a szelén és az omega-3. Az oldal számos élelmiszert felsorol, ami segíthet ezeknek a megfelelő, természetes úton történő pótlásában.

C-vitamint bevihetünk például citrusfélékkel vagy egyszerűen zöldpaprikával is. Az A-vitamin pótlásában többek között segíthet a máj és a tojássárgája. Az E-vitamin megfelelő pótlására legjobb a különféle olajos magvak – természetesen mértékkel – történő fogyasztása, amely az omega-3 pótlásában is segíthet. B-vitamint leginkább hússal vihetünk be szervezetünkbe, de hatásos lehet a zabpehely fogyasztása is. Cinket főleg a vörös húsok és a tengeri herkentyűk tartalmaznak.

Az egészséges életmódhoz természetesen hozzátartoznak olyan dolgok is, mint a megfelelő alvás, az elegendő folyadékfogyasztás és a stresszes helyzetek kerülése is.

Ezen kívül a szem alatti ráncok eltüntetése, illetve kialakulásuk megelőzése szempontjából fontos az is, hogy hogyan sminkelünk, és milyen készítményeket viszünk fel – különösen a szem alatti – bőrünkre. Ebben a kérdésben az oldal olyan tippeket ad, hogy figyeljünk arra, hogy mindig hidratált bőrre vigyük fel a sminket, ne használjunk olcsó készítményeket, a szemkörnyék ápolásakor pedig kerüljük minél jobban az irritációt okozó krémeket.

Így küzdhetünk ha már kialakultak a ráncok

Az instantense.hu oldalon olvasható, a szem alatti ráncok és szarkalábak kialakulása elleni, illetve eltüntetésükért vívott küzdelmek hatékony módjaival foglalkozó cikk természetesen nem csak a megelőzés módszereit mutatja be. Hanem olyan ötleteket is, melyek segíthetnek akkor, ha már nincs mit tenni megelőzés szempontjából, ugyanis megjelentek a ráncok.

A cikkből először azt tudhatjuk meg, mik a legismertebb házi módszerei a szem alatti ráncok eltüntetése miatt vívott küzdelemnek. A cikk írói figyelmeztetnek rá, hogy nem tudják, mennyire hatékonyak ezek a módszerek, csupán felsorolják őket.

A szem alatti terület ápolására használható otthoni “készítmények között például olyanokat találhatunk, mint a kakaó és kávé felhasználásával készült arcpakolás, a főtt krumpli, a joghurt, vagy a filmes klisének számító uborkaszelet.

Házi készítmények használata mellett a ráncok és szarkalábak elleni küzdelem hatékony támogatója lehet a megelőzésben is fontos szerepet játszó egészséges életmód. Ismét fontos, hogy ez mind a táplálkozásra, mind a lelki egészségre, mind pedig az önmagunkra való odafigyelésre – vízfogyasztás, alvás, stresszkerülés – nézve fontos.

Biztosan szükséges a szem alatti ráncok eltüntetése?

Nagyon tetszett a cikkben, hogy kiemelik, nem biztos, hogy fontos eltüntetni a szem alatti ráncokat. A szarkalábak megjelenése főleg a nők számára szokott problémát jelenteni, de egyre inkább kérdéssé válik a férfiak számára is. Ugyanis az öregedés jelének szoktuk tartani, és általában szívesen szabadulnánk tőlük. Az általam olvasott cikk azonban megemlíti azt is, hogy a ráncok és szarkalábak elleni hatékony, valóban eredményes küzdelem fontos alkotóeleme a lelki egészség is. A szemet ugyanis nem véletlenül hívják a lélek tükrének, benne, és az alatta lévő finom, arcunk legvékonyabb bőrfelületén kiütköznek a bennünk lévő érzelmek.

A cikkben azt olvashatjuk, egyáltalán nem biztos, hogy szükséges számunkra a szem alatti ráncok eltüntetése. Elfogadásuk ugyanis jelentheti magának az öregedés tényének az elfogadását is. Tehát lehet, hogy lelkünk pont akkor marad egészséges, ha nem igyekszünk mindenféle hazug módszerrel azt mutatni, hogy nem öregszünk.

Ez azonban valószínűleg kevésbé vonatkozik azokra, akiknek szerencsétlen genetikájuk miatt mondjuk már 30 évesen ráncosodni kezd a szeme.

Hogyan válasszunk jó szemkörnyékápoló terméket?

A cikk azzal is foglalkozik, hogy amennyiben otthoni, kétes hatású módszerekkel nem próbálkoznánk, hogyan találhatjuk meg a legjobb szemkörnyékápoló terméket.

Ahogy a cikkben olvasható, természetesen minden cég a saját készítményére esküszik. Itt azonban találhatunk néhány fontos szempontot, ami segíthet a választásban.

A termék ár a nem a legfontosabb tényező, de nem árt rá figyelni. Ha egy krém vagy szérum túl olcsó, az jelezheti, hogy nincs meg benne a hatékony küzdelemhez szükséges hatóanyag-mennyiség, vagy az alkotóelemek minőségében találhatunk némi kívánnivalót. A drága kozmetikum viszont egyáltalán nem biztos, hogy a hatásosság miatt kerül sok pénzbe, hiszen fizethetünk csak a márkajelért is.

A költségeknél sokkal fontosabb szempont a klinikai teszteltség. Ennek bizonyítania kell, hogy a készítmény nem tartalmaz semmit, ami irritálhatná a szemet, és a szem alatti vékony bőrt.

Szintén fontos az is, hogy mesterséges vagy természetes összetevőkből áll-e az adott termék.

Illetve kérdés, hogy hosszú távon is eredményes-e. Ezt pedig a leginkább abból tudhatjuk meg, mit mondanak róla a vásárlók.

Az oldal által forgalmazott InstanTENSE Plus nevű arcszérum – ami egy emelő hatású termék – minden fenti információt kielégít. (Egyébként ez az a krém, amit a genetikus barátnőm most kezdett használni.) Az ára pont megfelelő cserébe azért, hogy illatanyag és színezékmentes, a szemkörnyéket körültekintő gondossággal ápoló, nem irritáló, természetes összetevőket tartalmazó terméket kapunk. Hosszútávú hatékonyságát és kíméletességét klinikai tesztek is bizonyítják. Az oldalon pedig vásárlói visszajelzéseket is olvashatunk, hogy meggyőződjünk a termék minőségéről.

Ha tehát nem kísérleteznél otthoni módszerekkel, de nehéz küzdelem számodra a szem alatti ráncok eltüntetése, amit inkább egy megfelelő kozmetikumra bíznál, az InstanTENSE Plus neked is jó megoldás lehet. A weboldalon akkor is érdemes szétnézni, ha csak érdekel a szem alatti terület megfelelő ápolása, ugyanis rengeteg ezzel kapcsolatos cikket olvashatsz a témában.