Az egészségünk megőrzésében a természetes anyagok is hatékonyak

Azt, hogy mennyire vagyunk egészségesek, és milyen betegségekre vagyunk hajlamosabbak, a génállományunk nagyban meghatározza. Nyilván vannak közöttünk szerencsésebbek és kevésbé szerencsésebbek is ezen a téren, ám ez egy olyan dolog, amit egyelőre szélesebb körben még nem tudunk befolyásolni. És lehet, hogy ez így is van jól. Ha a génjeink “tökéletesek” lennének, sokkal uniformabb és kevésbé változatos lenne az emberiség. Nem léteznének például élsportolók, mert mindenki ugyanolyan magas szinten tudna teljesíteni. Kevésbé tudnánk értékelni azt, hogy egészséges testbe születtünk. Alábecsülnénk a saját egészségünket, hisz alapvetőnek vennénk, hogy soha sem vagyunk betegek, nem hízunk el, és kevésbé öregszünk, ami egy nagyon veszélyes hozzáállás.

Természetesen pozitívumai is lennének annak, ha alakíthatnánk a génjeinket. Könnyebben felvehetnénk a harcot a betegségekkel, és egy idő múlva talán már egyáltalán nem szorulnánk semmiféle kórházi kezelésre sem. Igen, ez fantasztikusan hangzik, de ez egyelőre még a jövő zenéje. Szerencsénkre léteznek azonban a jelenben is olyan módszerek, és gyógyszerek, amelyekkel megőrizhetjük az egészségünket és ápolhatjuk a testünket, kívül-belül. Az egyszerű élelmiszerboltokban is hozzájuthatunk vitaminokhoz, a drogériák szintén tele vannak valóban hasznos étrendkiegészítőkkel, az orvostudomány pedig egyre hatékonyabban tud megoldani mindenféle egészségügyi problémát.

Az egészségmegőrzésben is fő a természetesség

Ha csak a testápolásra gondolunk, a szintetikus szerek mellett rengeteg natúrkozmetikumot is megvásárolhatunk, vagy ami még jobb, magunknak is elkészíthetjük otthon. Azt, hogy milyen szépségápolási szereket használ, azt ki-ki maga dönti el. Én személy szerint a természetes anyagokból álló natúrkozmetikumokat részesítem előnyben. Többször készítettem már otthon szappant, arckrémet, testápolót. Sajnos az a tudat él az emberek fejében, hogy a natúrkozmetikumok sokkal de sokkal drágábbak a szintetikus kozmetikumoknál. Sokan azonban nem is gondolnánk, hogy milyen könnyedén hozzájuthatunk csodás növényi eredetű összetevőkhöz. A kedvenc levendula illóolajomat például mindig innen rendelem meg: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html

A Humanity áruház oldalán minden természetes kozmetikum házi elkészítéséhez szükséges alapanyagot és eszközt megtalálhatunk. A rendeléseket ráadásul pár nap alatt már házhoz is szállítják. Még csak a lábunkat sem kell kitenni otthonról, házhoz jönnek a csodás olajok és növényi vajak! Mint az a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalon is látható, részletes leírást is adnak arról, hogy mire használható fel a levendula 100%-os tisztaságú illóolaja. Nyugtató és feszültségoldó hatását, valamint kellemes, jellegzetes illatát már mindannyian ismerhetjük, de többet is tud ám ez a növény. Antibakteriális, bőrnyugtató, gyulladás és fájdalomcsillapító hatása mellett remek rovarriasztó is (itt gondoljuk csak a kis levendulás párnácskákra, amelyeket a molyok ellen szoktak elhelyezni a ruhásszekrényben), illetve keringésjavító és görcsoldó hatása is van.

És hogy miként alkalmazhatjuk ezt a csodás illóolajat? Pár cseppet egy párologtatóba, vagy a fürdővizünkbe csepegtetve belőle segít nekünk a relaxációban, és még az elalvást is könnyebbé teheti. Külsőleg is alkalmazhatjuk, szinte bármilyen kozmetikumba csepegtetve belőle. Elég egy keveset shea vajba, vagy kakaóvajba, esetleg mandulaolajba csepegtetni belőle, és máris egy szuper nyugtató és hidratáló krémet kapunk. Hajápoló készítményekhez hozzáadva korpásodás és hajhullás ellen is hatékonyan működik. Elkészíthetjük saját bőrkímélő levendulás szappanunkat is vele, sőt, ha még kevés levendula szárítmányt is a keverékhez adunk, bőrradírozó szappant is készíthetünk vele.

A levendula illóolajon kívül még rengeteg egyéb hatékony olajat megtalálhatunk a Humanity áruház oldalán. Érdemes végig nézni a kínálatot, és elolvasgatni, hogy melyik olaj milyen hatással bír. Utána specifikusan a szükségleteinknek megfelelően állíthatjuk össze a hatóanyag és összetevő listát, és készíthetjük el a saját kozmetikumainkat. A testünk egészen biztosan meg fogja hálálni ezt a fajta törődést, és büszkék is lehetünk magunkra, hogy a saját kezünkkel hoztunk létre valamit. Kísérletezzünk hát bátran!