A laborköpenyt végre lecserélhettem egy alkalmi ruhára

Végre megjelent a könyv, amin annyit dolgoztunk a kollégákkal, és megszámlálhatatlan munkaóra van mögötte. Amikor az egyetemen csatlakoztam a kutatócsoporthoz, nem hittem volna, hogy hat év után egy átfogó képet adó könyv születik belőle, amely a gének egészségünkre gyakorolt hatását vizsgálja. Több száz kísérlet támasztja alá a megfigyeléseinket, és teszi lehetővé, hogy ezek ismeretében alakítsuk az életünket. Természetesen, mint minden könyvnek, ennek is volt egy könyvbemutatója, amire még a nemzetközi szakma is hivatalos volt, ugyanis több kérdésben is egyeztettünk velük a végleges verzió előtt. Egy ilyen ünnepélyes esemény, mint ismeretes, nagy felhajtással jár, mindenki kiöltözik, és próbál jól festeni a képeken. Mivel a kollégákkal a laborköpenyhez vagyunk szokva, és már-már abban aludtunk az utóbbi időben, így mindenképp be kellett szereznünk valami elegáns szettet. Egyik délután össze is ültünk a lányokkal, mert egyiküknek volt egy jó ötlete, mégpedig az alkalmi ruha rendelés. Megmutatta a honlapot, ahonnan a hétköznapi outfitjeit rendelni szokta, mert ott lehet kapni exkluzív darabokat is, amikre most szükségünk lenne.

alkalmi ruha rendelésA válogatás mókásabb volt, mint gondoltuk, amolyan igazi csajos program. Nem szoktam nagyon eljárni a plázákba, ezért nagyon tetszett a webshopból rendelés. Mindannyian találtunk magunknak alkalmi ruhát a bemutatóra, de nem külön-külön haza, hanem egyenesen a laborba rendeltük őket. Azt írták, hogy 5-15 nap alatt hozzák, ami így is lett. A vásárlás után úgy tűnt, hogy mindenkit megfogott az Spiné online boltja, mert elkezdtünk visszatérő vásárlókká válni. Sose gondoltam volna, hogy a shoppingolás tud ilyen egyszerű is lenni. Mindig is óckodtam a tömegtől, meg a zajtól, ami egy pláza üzletében körbevesz. Mivel egy csendes laborhoz vagyok szokva, így a nyüzsgés frusztrál, és türelmetlenné tesz, ezért szinte menekülni szoktam a boltokból. Ehhez képest egy webshopban vígan elvagyok akár órákat is, hiszen nem sürget senki, nem áll senki az aurámban, így zavartalan a vásárlás.

A könyvbemutatóra egyébként egy kék alkalmi ruhát választottam az új kollekcióból. Amikor pedig elérkezett a nap, amikor abban mentem be az egyetemre, egészen elképesztő volt a reakció az emberek arcán. Egyrészt a lelkemre kötötték, hogy több ilyen ruhát kéne hordanom, illetve, hogy mennyire jól áll nekem a sötét kék, mert kiemeli a szemem színét. Bevallom őszintén, én is sokat álltam a tükör előtt, mielőtt elindultam, mert nem hittem el, hogy ez tényleg ilyen jól áll nekem. Életemben nem készültek rólam ilyen előnyös képek, mint ezen az eseményen. Azt például nem is gondoltam volna, hogy ilyen magabiztosnak fogom magam érezni egy olyan ruhában, amit a hétköznapokban nem hordok, viszont a pillantások növelték az önbizalmam. „A csinos tudós”, ahogy mondták, és emlegették még sokáig a könyvbemutató után is. Azóta persze már több tucat szettet vásároltam onnan, és nem csak ilyen alkalmi darabokat, hanem ruhákat, pulóvert, sőt még kötött kardigánt is. Persze, most a nyári melegben nem tudok gondolni a vastag pulcsikra, csak azokra a könnyű ruhákra, amiket a múlt héten rendeltem, és már várom, hogy a nyári pihenés alatt felvehessem.

A lányokkal néha azóta is összeülünk és amolyan shoppingolós délutánt tartunk a laptop előtt, mivel egyikünk se szeretne emiatt plázába menni. Egy elfoglalt nőnek amúgy sincs ideje erre, főleg egy laboránsnak két kísérlet között, különben hogyan születnének eredmények a genetika-kutatásban?