A megfelelő babakocsi kiválasztása kulcsfontosságú gyermekünk egészséges fejlődéséhez

A gyermekeink egészséges fejlődésében nagy szerepet játszanak a mi génjeink. Az, hogy milyen génállománnyal rendelkezünk, kihat az utódok megjelenésére, arra, hogy milyen betegségekre lesznek fogékonyak, hajlamosak lesznek-e az elhízásra, a csontjaik szerkezetét is már előre meg tudjuk jósolni. A génjeinkben tárolt adatok ismeretében már akkor meg tudjuk mondani, milyen lesz a kisbabánk hajszíne, szemszíne, mikor még csak ultrahangon láthatjuk őt.
A DNS-ek ismeretében nagy százalékos valószínűséggel meg tudjuk jósolni, hogy milyen betegségekkel kell vigyáznunk, mennyire lesznek fogékonyak rájuk.
A gyerekeink egészséges neveléséhez persze a szülők génkészletének ismerete nem teljesen elegendő. Hiába tudjuk, hogy a baba mondjuk hajlamos cukorbetegségre, tenni is kell azért, hogy ne is legyen beteg.
A helyes táplálkozás az első állomás kisbabánk egészségének megőrzéséhez vezető úton. Mindig figyelnünk kell rá, hogy mit eszik, miből mennyit, és milyen arányban állítjuk össze az étrendjét.
Persze ez sem elegendő önmagában.
Már ilyen kicsi korban is kialakulhatnak olyan elváltozások, amik a gyermek későbbi életében okozhatnak majd problémát.
Nagyon fontos a helyes tartás már gyermekkorban is, ugyanis ha helytelenül tartja magát, később már nagyon nehéz lesz változtatni rajta. A helytelenül kialakult tartásmodellt csak nehéz munkával lehet megváltoztatni. Ezek olyan berögződések, amiket nehezen lehet később megváltoztatni.
Már egészen kicsi korban is fontos, hogy hogyan fekszik a baba.
Sokszor a nem megfelelő babakocsi választása is hozzájárul, hogy később kialakuljanak gondok a baba gerincével, tartásával.
Sokan úgy gondolják, elég egy olcsó babakocsi, a gyerek úgyis lestrapálja majd.  Pedig fontos, hogy a baba hogy fekszik, mikor tologatjuk. A korai éveit úgyis az ágyban és a babakocsiban fogja tölteni leginkább.
Mi úgy tartjuk, nem elég egy olcsó babakocsi, minőségi babakocsi kell, de a legjobb az, ha a babakocsi mindkettő, olcsó és minőségi is.

A BabaVerda áruház kínálatában a kismamák olcsón juthatnak hozzá jó kocsikhoz. Az általuk forgalmazott babakocsik mindegyike magas minőségű, mind felépítésben és felhasznált anyagok tekintetében megfelelnek a legmagasabb minőségi irányelveknek. Egy babakocsi nem csak egyszer-egyszer van használva, és ezt a BabaVerda csapata pontosan tudja. Olyan kocsikat árulnak, amelyek mindennapi használatra vannak tervezve, strapabíróak, masszívak, és nem csak megjelenésükben, hanem minőségükben is egyedülállóak.
Vannak olyan modelleik, amelyek 0-3 éves korig használhatóak, mivel a kiskorban használatos mózeskosár mellé sportülőrészt is adnak, amint a baba tud ülni, le is cserélhető.
A mózeskosár bevonata a legtöbb modellnél antiallergén szövetből készült, amellyel nem tesszük ki felesleges veszélynek a kisbabánkat. Figyelnek a biztonságra az övek kialakításánál, és az ülések úgy vannak kialakítva, hogy azok a legkényelmesebbek legyenek a kisgyermekek száméra, legtöbb modelljüknél emelhető és állítható részekkel fokozzák a gyermekek komfortérzetét.  Lehet náluk kapni külön napellenzőt, és szúnyoghálót, ha esetleg a választott kocsink nem rendelkezne velük alapból. A nap elleni védelem egyértelmű, a kisbabák könnyen leégnek, a nap káros sugarai pedig a későbbiekben akár betegségekhez is vezethetnek.  A szúnyogháló is kötelező darab, hiszen megvédi a gyermeket a rovaroktól, szúnyogcsípésektől, vagy a komolyabb veszélyt jelentő darazsaktól is.
olyan babakocsikat vásárolhatunk náluk, amelyekben minden megvan, hogy gyermekünket megvédjük a környezet káros hatásaitól, a rovaroktól, és kényelmes kialakításának köszönhetően a helytelen tartástól, ebből eredő későbbi betegségektől. Csak bónuszként tudom említeni, hogy ezek a szuperbiztonságos babakocsik nem csak plusz védelmet nyújtanak, és figyelnek utódaink kényelmére, de a külsőségeket tekintve is remekül néznek ki, illetve praktikusak. Az áruház a vásárlóik kényelmét szem előtt tartva webáruházzal is rendelkezik, de áruik személyesen is megtekinthetőek csepeli üzletükben.
A náluk vásárolt babakocsik legtöbbje egész gyermekkora szól, ráadásul az áruk is jutányos.

Fontos tehát, hogy a kisbabánknak olyan babakocsit válasszunk, melyben teljesen kényelmesen fekhet és teljes körű védelmet nyújt.

Az autósülés is ugyanilyen fontos, olyanra van szükség, amelyben jól tud feküdni az újszülött, emellett pedig biztonságos is, nem engedi, hogy esetleg kiessen belőle a gyerek, és tökéletesen rögzíthető is az üléshez.

A gyermekek tartásával tehát foglalkozni kell, nem csak akkor, mikor járni tanulnak, hanem már előtte is. Fontos észben tartani, hogy utódaink nem csak a kiságyban fekszenek, hanem a babakocsiban is, és az autókban is. Az etetőszéket is úgy kell kiválasztani, hogy az jól tartsa a gyermek hátát, hogy későbbi élete során ne legyenek ebből problémái, főleg, ha a szülei is hajlamosak voltak a hátfájásra, helytelen tartásra.