Ha sikeresek akarunk lenni a munkánkban, őrizzük meg az egészségünket

Bizonyára mindannyian hallottuk már azt a mondást, miszerint az egészség mindennél fontosabb. Meglehet, hogy közhelynek számít, én azonban hiszek abban, hogy semmi sem előrébb való a testi és lelki egészségünk megőrzésénél.

Gondoljunk csak bele! Ha valaki számára a munkája vagy éppen a családja az első a fontossági sorrendben, annak ugyanúgy törődnie kell az egészségével is, hiszen az életünk egyetlen területén sem leszünk képesek helytállni, ha betegségekkel kell megküzdenünk.

Éppen ezért tartom kiemelten fontosnak a rendszeres szűrővizsgálatokat. Imádom a munkámat és a családomat is, és szeretnék minél több időt szentelni rájuk, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy odafigyeljek az egészségi állapotomra.

Építőmérnökként dolgozom, ami sok esetben egy igencsak megterhelő szakma tud lenni mentálisan és fizikailag is, hiszen rengeteg problémával kell megküzdenem napi szinten.

Igyekszem csökkenteni az engem érő stressz mértékét, amennyire csak tudom. Ebben nagy segítségemre van például az, hogy megbízható és hozzáértő szakemberekkel dolgozom együtt, akik nem megnehezítik, hanem éppen hogy megkönnyítik a munkámat.

Amikor egy évvel ezelőtt belefogtunk egy nagyobb projektbe, tudtam, hogy a csapatommal képesek leszünk maradéktalanul teljesíteni a feladatunkat, még akkor is, ha közben nehézségekbe ütközünk. Ha nem egy ilyen összetartó csapat állna mögöttem, valószínűleg sokkal stresszesebb lenne az életem, ami rámenne az egészségemre is.

Amikor külső segítségre van szükségünk bizonyos munkák során, akkor is azon vagyok, hogy megbízható és nagy múltú cégekhez forduljak. Legutóbb például egy acélvágó vállalkozást kellett keresnem, mivel éppen egy hidat terveztünk, amelynek bizonyos elemeit acélból akartuk megépíteni.

Nagy szerencsémre egy ismerősöm ajánlása révén rátaláltam az acelpartner.hu-ra, ahol valóban profi segítséget kaptam az ügyben. Sokéves pályafutásom során megtanultam, hogy miről ismerszik meg egy igazán jó partner bizonyos projektek során, és bizton állíthatom, hogy az Acélpartner Kft.-ben megtaláltam azt, amit kerestem. Hadd fejtsem ki, hogy miért!

Plazmavágás – Acélpartner Kft. - CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás

Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás

Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás – ezek a szavak jutnak először eszembe, ha szóba kerül az acelpartner.hu. Ez nem is véletlen, ugyanis ez a cég valóban hatalmas tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik ezeken a területeken.

Persze nem csodálkozom azon, ha egyesek számára a plazmavágás, a lángvágás vagy a gépi forgácsolás kifejezések pontos jelentését homály fedi. Én magam sem vagyok túlságosan jártas ezekben a témákban, azonban az acelpartner.hu weboldalon minden szükséges információt megtalálhatunk ahhoz, hogy kicsit jobban bele tudjunk látni a cég munkájába.

Mindenekelőtt nem árthat tisztázni, mi is az az acél, illetve az acélvágás. Ha minderre kíváncsiak vagyunk, nem kell mást tennünk, mint az Acélpartner Kft. oldalán megnyitni az “Acél kisokost”, amelynek az elolvasásával részletes tájékoztatásban lehet részünk az alapvető tudnivalókat illetően.

Ebből a kisokosból kiderül többek között, hogy az acél egy vasötvözet, amelynek a másik fő alkotóeleme a szén, valamint hogy az acélnak rengeteg típusa van. Ilyen többek között a szerkezeti, az ötvözött, a rozsdamentes, a kopásálló, az automata vagy éppen a szerszámacél, hogy csak néhányat említsek a kisokosban felsoroltak közül.

Amint azt a cég bemutatkozásában is olvashatjuk, az Acélpartner Kft. az acél megmunkálásával foglalkozik. Tevékenységeik közé tartozik a már említett lángvágás, plazmavágás és gépi forgácsolás, de foglalkoznak hegesztési gyök előkészítéssel, felülettisztítással és acélszerkezetek gyártásával is, illetve vállalnak lemezlakatos munkákat is.

Mivel a legtöbben nem rendelkeznek széles körű ismeretekkel ezen technológiákat illetően, most röviden szeretném bemutatni az acelpartner.hu fő profilját képező munkafolyamatokat.

Plazmavágás és lángvágás – az Acélpartner Kft. specialitása

Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás – sok mindent elárul erről a cégről, hogy ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni. Az például bizonyosan egyértelművé válik ebből a rövid leírásból, hogy a plazmavágás az egyik fő profiljuk. De mi is az a plazmavágás egészen pontosan?

Az acelpartner.hu tájékoztatójából kiderül, hogy ez egy olyan metódus, amely segítségével szénacélokat, illetve erősen ötvözött acélokat vágnak. A méretek tekintetében vannak megkötések, ugyanis a vastagság 1-60 mm-ig, a táblaméret pedig 3.000 x 12.500 mm-ig terjed.

Az Acélpartner Kft. 3D finomsugár plazmavágókkal dolgozik, amelyek fel vannak szerelve rotációs fejjel is. Ez lehetővé teszi a merőleges és a ferde vágást is, illetve alkalmas írásra is.

A plazmavágással ellentétben a lángvágás egy olyan munkafolyamat, amely viszonylag ismertebb, azonban ezzel kapcsolatban sem árthat elolvasni az acelpartner.hu tájékoztatóját. Én például ebből tudtam meg, hogy ezt a technológiát szerkezeti, illetve enyhén ötvözött acélok esetében alkalmazzák.

Az Acélpartner Kft. a lángvágást három darab CNC vezérlésű lángvágó géppel és tiszta propángázzal végzi. Mindez azt eredményezi, hogy a vastagabb acéllemezek esetében is biztosítani tudják a szép vágási felületet. Ez is csak egy ok a sok közül, ami miatt megéri az Acélpartner Kft.-t választani, ha acélvágásról van szó.

Élettörés és felülettisztítás? Ebben is számíthatunk az acelpartner.hu-ra!

Bár az élettörés és a felülettisztítás kevésbé ismert munkafolyamatnak számítanak, igen nagy szerepük van az acélvágás során – ezért is fektet rájuk nagy hangsúlyt az Acélpartner Kft. csapata.

Amint azt az acelpartner.hu weboldal információiból megtudtam, az élettörés nem más, mint hegesztői gyökelőkészítés, amit a cég ügyfelei igényelhetnek az acél alkatrészek gyártása során. Ezt a munkát az acéllemez méretétől függően lángvágóval vagy plazmavágóval végzik.

Az acélvágás folyamatának fontos eleme még a felülettisztítás, amennyiben lángvágást végeznek. Az Acélpartner Kft. ezt a munkát kézi köszörűvel, illetve egy szemcseszóró berendezéssel végzi. Az eredmény ezáltal egy tiszta, vágási nyomoktól és korróziótól mentes felület lesz, ami sokkal esztétikusabb, mintha nem végezték volna el a felülettisztítást.

De mi is emeli ki az Acélpartner Kft.-t a versenytársai közül?

Ez egy olyan kérdés, amelyet igazán könnyű megválaszolni. Számomra az első és legfontosabb szempont az a sokéves tapasztalat acélvágás terén, amellyel ez a cég rendelkezik. A honlapjukról kiderül, hogy már több mint két évtizede vannak a szakmában, így valóban elegendő tapasztalattal és szakértelemmel büszkélkedhetnek.

Számomra az is kiemelten fontos, hogy egy cég milyen gyorsan képes teljesíteni a vállalásait, az Acélpartner Kft. pedig e tekintetben is az élen jár. Amint felkeressük őket a rendelésünkkel, már 1-3 nap elteltével megkaphatjuk az árajánlatot tőlük. Ezt követően pedig mindössze 1-2 hetet kell várnunk arra, hogy kézhez kapjuk az elkészült acélelemeket.

Ez a munkatempó az én szememben lenyűgözően gyorsnak számít, és a tény, hogy mindez magas minőséggel, profizmussal és szakértelemmel párosul, már szinte hihetetlennek hangzik – pedig igaz!

Mindezek tudatában én egy percig sem kételkedtem a döntésemben, amikor ajánlatkérés céljával felkerestem az acelpartner.hu-t. Miután a weboldalukon elolvastam a részletes tájékoztatást a munkájukkal és magával a céggel kapcsolatban, rögtön tudtam, hogy a lehető legjobb helyen járok.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy amennyiben acélvágási szolgáltatásokat tervez igényelni, legelőször az Acélpartner Kft.-t keresse fel. Ezt a döntést nem lehet megbánni: Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás.