Fogorvoshoz miért nem szeretünk járni, míg masszőrhöz igen?

Az emberek többsége nem szeret fogorvoshoz járni, míg masszőrhöz igen, Mindkét esetben az egészségünk érdekében cselekszünk, azonban előbbinél az élvezet nem játszik szerepet. A masszázs az érintéssel válik élvezetessé. Az érintés nagyon fontos az emberi egészség fenntartásában, a simogatás képes lassítani a felgyorsult szívverést, és napi egy ölelésre átlagosan szükségünk van. A karantén időszaka létrehívott olyan kutatásokat is, amelyek azt vizsgálják, hogy mennyire okoz gondot az érintés hiánya. Az utóbbi időszakban kevesebbet ölelkezünk vagy rázunk kezet, és ez van, akiknek nehezebb. Az ember születése után rögtön igényli az anyai érintést, sőt anélkül nem él túl. Az érintés hiánya hozta létre a “touch hunger” kifejezést, az érintés utáni éhezés fogalmát. Az éhezés arra emlékezteti a testünket, hogy ennünk kell, a szomjazás az ivásra hívja fel a figyelmünket, míg az érintés utáni éhség a fizikai kontaktus hiányát jelzi. A biztonságérzetünk fenntartása érdekében a pszichológusok az javasolják, hogy simogassuk meg házi kedvencüket, öleljünk meg egy párnát vagy takarót és gyakoroljuk a masszírozást magunkon. Ugyanis ezek a gyakorlatok az érintést képesek valamilyen szinten utánozni, sőt az akupunktúrás pontok megkeresésével és megnyomkodásával a stresszt is csökkenthetjük a szervezetünkben.

A covid-19 alatt fontosabb lehet a masszázs, mint valaha

Ezek után nem is kérdés, hogy miért annyira fontos a masszázs, mint a fogorvos. Ugyanannyira alapvető szükségleteink közé tartozik az érintés, mint az egészséges fogak. A saját igényink kielégítésére tehát szuper lehetőség lehet a thai masszázs, amely ezer éves praktikákkal dolgozik. A testünkben lévő csomókat és görcsöket képesek feloldani a nyújtó, simító és gyúró mozdulatok. A thai masszázs a kínai és ayurvédikus masszázs formációkból merítkezik, és alapját képezi a jóga, amely köztudottan csodát művel a testünkkel és a lelkünkkel. A hátunkban és a nyakunkban érezhetőek legjobban a stressz jelei. Ha sokat görnyedünk a munka felett az is okozhatja, azonban a szorongás vagy a depresszió jele is lehet az erős hátfájdalom. nem véletlen a kifejezés, hogy terheket cipel a vállán.

A hátmasszázs és a relaxáció

A karmaithaimasszazs.hu oldalán a testnek minden porcikáját lefedő masszázsokat találhatunk, többek között hátmasszázst is. A masszőrök különös gondot fordítanak a járvány alatti biztonságra, minden masszázs után fertőtlenítenek és a masszőrökismaszkban dolgoznak. A hátmasszázs jó választás lehet tehát a stressz vagy a depresszió ellen is, amelyek elég gyakori tünetek a karantén alatt. A thai hátmasszázs segít a helyes testtartás visszanyerésében és a könnyebb mozgásban, az izmok fellazításában.

A hátunk túlterhelése

A gerincoszlopunk helyes tartása nagyban befolyásolja az egészségünket és a közérzetünket. A hát masszírozásával fel lehet oldani a görcsössé és merevvé vált izmokat a hátban, a vállakban és a nyakban. Ez a fajta hátmasszázs nemcsak ezekben segíthet rajtunk, de a fejfájás ellen is jó, a migrént is leküzdhetjük vele. Mivel a nyakunk és a vállaink szorosan kapcsolódnak a hát izomzatával, így a thai hátmasszázs során ezek a területek is átdolgozásra kerülnek.

A Karma thai masszázs két helyen is megtalálható Budapesten. Egyik szalonjuk a Síp utcában, a másik a Király utcában található, így nem kell messzire mennünk a felüdülésért. A könnyebbség kedvéért pedig online tudunk időpontot foglalni a honlapon. Az árak nagyon kedvezőek, főleg most, hogy 20% kedvezmény van minden masszázs típusukra. Érdemes ennyit megtenni a túlterhelt testünk, pszichénk és idegrendszerünk érdekében. A masszázs után még napokig érezhető a jótékony hatás. Könnyebbnek érezzük magunkat, lazábbnak az izmainkat és garantáltan jót fogunk tudni aludni.

Olajos thai hátmasszázs

Az olajos technikát ajánlják a hátmasszázs esetében, mivel a hosszanti hátizmokat nem könnyű ellazítani a sok terhelés miatt. Az illóolajok és a gyógynövények lazító hatása azonban segít a relaxációban. A rendszeres hátmasszázs serkenti a vérkeringést és csökkenti az esélyét az ödémák kialakulásának.

A kollagén termelést elősegítő tulajdonsága miatt az izmaink ruganyosabbak lesznek. Kiszélesedhet az esetlegesen beszűkült mozgásterületük. Az ízületeinknek is jót tehetünk ezzel, olajozottabban fognak működni egy jó hátmasszázs után. Ez jó lehet azok számára, akik nehéz fizikai munkát végeznek, sokat sportolnak vagy csak rengeteget ülnek egy irodai asztal fölé görnyedve.

hátmasszázs
hátmasszázs

Most a félórás masszázsért a 20% kedvezménynek köszönhetően 5.520 Ft-ért, a 60 perces 7.120 Ft-ért, míg a 90 perces alkalom 10.320 Ft-ért elérhető.