Genetikailag gyorsan öregszik a bőröm, a megoldás: plasztika

Igyekszem nagy hangsúlyt fektetni az egészségemre, hiszen emberként szerintem ez az egyik legnagyobb kincsünk. Ha egészség van, minden más megoldható, ha nincs, akkor meg az ember minden pénzét arra költi, hogy visszaszerezze az egészségét. Én legalább is így látom, ha szétnézek a környezetemben. Vannak azonban olyan dolgok, amelyeken nem tudunk változtatni akkor sem, ha nagyon egészségtudatosak vagyunk. Az egyik ilyen a genetikánk. Vannak dolgok, amikre hajlamosabban vagyunk ennek köszönhetően, és vannak dolgok, amelyek elkerülnek minket jó ideig. Sajnos én ezt nem tudom elmondani a ráncosodásomról. Ilyen a genetikája a családomban a nőknek, mind gyorsan öregszünk. Én még szerencsés is vagyok, hiszen ez ellen tudok tenni a modern technikának köszönhetően, illetve a modern krémek segítségével. Azonban olyan szinten meglógott a bőröm az elmúlt néhány évben, hogy tudtam, ide szakértői kezek kellenek. Mivel hallottam már róla korábban be is írtam a keresőbe, hogy mezoterapia, hátha kidob valami hasznosat. Szerencsére ez így is történt, ennek a keresésnek hála, rábukkantam a plasztika.info.hu – ra, amely a Kelemed Plasztikának a honlapja. Már első ránézésre is bizalomgerjesztő volt az egész, de először úgy voltam vele, hogy elolvasok minél több dolgot a mezoterapiaról. Láttam, hogy igen részletes a leírás, így nyomban nyomozni is kezdtem.

A klinika honlapján olvastam, hogy a mezoterapia egy olyan kezelés, amely a bőr és az ez alatt lévő kötőszövetek megújítására alkalmas. A mezoterápián belül kétféle módszer létezik. Az egyik tűs mezoterápia, a másik a tű nélküli mezoterápia. Ez utóbbiról korábban még nem hallottam, így izgatottan vártam, hogy egy kicsit többet tudjak meg róla. Az előbbi, tűs módszer esetében meghatározott mélységben, illetve sűrűségben juttatják be a bőrbe a megfelelő hatóanyagokat. A tű nélkül végzett kezelés esetén van egy speciális eszköz, ez az iontoforézis, ennek a segítségével kerülnek a bőrbe a hatóanyagok. Ez a rövid ismertetés után lehet olvasni az orvos személyes véleményét, hogy szerinte melyik a hatásosabb módszer. Dr. Kelemen Ottó szerint a tűs változat a hatásosabb, hiszen ez invazívabb, ezáltal a bőrbe is mélyebben hatol, és jobban eljuttatja a hatóanyagokat a bőr alsó rétegeibe.

A Kelemed Plasztika intézetében a tűs módszert alkalmazzák az eljárás során. A mezoterápiás oldat összeállításakor figyelembe veszik a bőr típusát és állapotát. A mezoterápiát kéthetente kúraszerűen kell végezni a megfelelő hatékonyság érdekében. Olvasható az is, hogy manapság sokféle gyári oldat kapható a piacon, azonban úgy lesz az eredmény a leghatásosabb, ha elegyítjük az oldatokat. Ezeknek az oldatoknak a hatóanyagai antioxidáns hatásúak, vagyis lassítják az öregedési folyamatokat, amelyek a bőrben mennek végre az idő múlásával. Érdemes azt is tudni, hogy a Kelemed Plasztika intézményében a mezoterápiát általában valamilyen kiegészítő fiatalító kezelésként használják egy fő kezelés mellett. Nekem erről fogalmam sem volt, de örültem, hogy olvashattam róla. Ezek a fő kezelések leggyakrabban a saját zsírral való töltés, valamint a Drakula – kezelés. Ez utóbbi már a hangzatos neve miatt is felkeltette az érdeklődésem, és tudtam, hogy ez lesz az, amelyet igénybe veszek, mellé pedig a mezoterápiát. Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Kelemed Plasztikát választottam, mert a fiatalító kezelések pont olyan hatást értek el, amilyet én is szerettem volna. A családtagjaim is meg vannak lepődve a szemmel látható változástól, és anyukám is kedvet kapott hozzá.

mezoterapia