Napelem erőmű az alacsonyabb szennyezőanyag kibocsátás érdekében

A génjeink sok minden betegséget megakadályoznak, de vannak olyan dolgok, amiket nem lehet előre megjósolni belőlük. Vannak olyan betegségek, amikre sokkal nagyobb a hajlamunk, mint másoknak, már a genetikából adódóan. A géndiagnosztika segítségével megtudatjuk, hogy mely betegségekkel kell vigyáznunk, mit ajánlott és mit nem ajánlott fogyasztanunk. Megtudhatjuk, hogyan élhetünk egészséges életet úgy, hogy megelőzzük a legtöbb betegséget.

Sajnos nem csak olyan betegségek leselkednek ránk, amelyek elkapására hajlamosak vagyunk. A járványok, vírusok ugyanúgy megtalálnak minket, és ezek nincsenek a génjeinkbe kódolva. A környezetünk változásaiból adódóan is sok betegséget elkaphatunk, ahogyan hatással vannak a különböző mikrohullámok, sugárzások is a szervezetünk egészségére.

A környezetünk szempontjából is fontos, hogy ezeket a káros kibocsátásokat minimalizáljuk. Sokan nem vesznek tudomást arról, hogy ha a földünket pusztítjuk, akkor tulajdonképpen magukat is pusztítjuk. A vékonyodó ózonréteg például nem csak az időjárásra van hatással, de a nap káros sugarai is szűretlenebben jutnak a légkörbe és veszélyeztetik a bőrünk épségét. Hiába nem hajlamos valaki a bőrrákra a génjei szerint, ha sokat van napon mégis kialakulhat nála sok egyéb betegséggel együtt.

A saját és földünk épségének érdekében kellene komolyabban foglalkoznunk a környezetvédelemmel. Éppen ezért döntöttünk úgy a klinikán, hogy napelemekkel szereljük fel. Ha minden klinika, kis- és középvállalkozás így döntene, nagy mértékben csökkenthetnénk a károsanyag kibocsátást. Persze nem lehet sajnos nullára csökkenteni a környezetszennyező anyagok légkörbe bocsátását a jelenlegi technológiai szint megtartásával, de az is nagy előrelépés lenne, ha a vállalkozások a problémát felismerve megújuló energiaforrásokat használnának, amikor csak lehet.

napelem erőmű
napelem erőmű

A kormány is hozzájárul ehhez az ötlethez, és a miko-,kis-és középvállalkozásoknak most akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a napelem erőmű telepítéshez. Egy klinika napelemes működéséhez elég komoly napelem erőmű kell, az összes gép működtetése rengeteg áramot igényel.

A napelemek így rengeteg pénzbe kerülnek, ám ezzel az állam adta lehetőséggel képesek voltunk beruházni rá, ezzel pedig a jövőben sokkal olcsóbbá tudtuk tenni a működésünket. Amúgy is tervbe volt véve, hogy a korral haladva megújuló energiaforrások segítségével működtessük a klinikát, ezt pedig az állami segítséggel most meg is lehet valósítani.

A pályázatról egyébként a napelemprojekt.hu oldalon olvastam. Itt részletesen kifejtik, hogy milyen feltételekkel, kik indulhatnak a pályázaton.

Ez a cég egyébként napelemek telepítésével foglalkozik és sok cég választja őket a kedvező áraik, szakértő kivitelezésük és a megérdemelt jóhírük miatt. A referenciákat olvasva, a korább munkáikat átnézve pedig én is bizalmat szavaztam nekik. egy ekkora projektnél ugyanis nagyon fontos, hogy megbízható, szakértő céget bízzunk meg a kivitelezéssel.

A rég tervezgetett napelem erőmű építéshez pedig most egy plusz löketet adott ez a pályázati lehetőség.

Nem sokat szoktam pályázatokat beadni, így nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy ennél a cégénél amennyiben szükséges, segítenek a pályázat során felmerülő kérdéseinkkel kapcsolatban is. Ezért döntöttem úgy, hogy ezen cég fotovoltaikus elemiet szeretném én is használni.

A napelemek segítségével a villanyszámla sokkal alacsonyabb lesz, aminek következtében több marad egyéb fejlesztésekre, ami az orvoslás és a kutatás területén kiemelkedően fontos, hiszen egy-egy áttöréshez sok időre és a lehető legmodernebb eszközökre van szükségünk, így nagyjából minden hasznunkat vissza szoktuk forgatni a kutatásba.

A pályázaton elnyert pénzt el lehet költeni a napelemek telepítésére, beszerzésére és a tartószerkezet kialakítására is, valamint a biztonságosságot elősegítő berendezésekre is lehet költeni belőle. A hálózatra kapcsolás költségeit is finanszírozhatják a pénzből a nyertesek, azaz 100%-ban, teljeskörűen finanszírozható a napelem erőmű létesítése, a napelemek felszerelése.

Ez egy olyan lehetőség, amit nem lehet kihagyni, a napelemprojekt.hu oldalon pedig minden segítséget megkaphatunk ahhoz, hogy sikerrel záruljon a pályázás. Nem haboztam tehát igénybe venni a szolgáltatásaikat, már csak azt várjuk, hogy elfogadják a benyújtott pályázatunkat és neki is kezdhetünk a napelemek felszerelésének.