Egészséges életmód és a kávé

Számomra mindig is nagyon fontos volt az egészséges életmód. Szerencsére jó genetikával rendelkezem, mert mind a nagyszüleim, mind a dédszüleim 90 fölött voltak, mikor elhunytak. Persze nem alapozok csupán erre, hiszen sok tényező befolyásolhatja, hogy az ember mennyi ideig él. Éppen ezért sok vizet iszom, sok nyers zöldséget és gyümölcsöt igyekszem fogyasztani. Emellett fontos odafigyelni arra, hogy a vitaminbevitelünk is megfelelő legyen, én ezt étrendkiegészítőkkel próbálom elérni. Valahol azt olvastam, hogy azok az emberek, akik elfogyasztanak naponta 2-3 csésze kávét (természetesen feketén, tej és cukor nélkül), átlagosan 2 vagy 3 évvel tovább élnek, mint az átlag emberek. Hiába próbáltam magam hozzászoktatni ahhoz, hogy így igyam a kávét, egyszerűen nem ment. Túl sok lesz tőle a gyomorsavam, így inkább hagytam az egészet.

Minden reggel azzal kezdem a napomat, hogy megiszok egy csésze kávét. Enélkül fel sem tudnék ébredni, sajnos nem vagyok egy kora reggeli típus, viszont ennek ellenére nem szeretek sokáig sem aludni. Azért, mert akkor úgy érzem, hogy kárba ment a napom egy része. Még anyukámtól kaptam egy kotyogós kávéfőzőt, ami hosszú évekig hű társam volt reggelente, nemrég viszont sajnos felmondta a szolgálatot. Nem lett volna értelme megjavítani, akármennyire is sok emlék kötött hozzá, mert drágább lett volna, mint venni egy újat.

Ezért beírtam a keresőbe, hogy kávéfőző webshop, hátha találok valami használható dolgot. Így is történt szerencsére, találtam egy olyan online áruházat, ahol rengeteg kávéfőző közül tudtam válogatni. Azt tudtam, hogy bár nagyon szerettem eddig a kis kotyogósomat, nem szeretnék újra ilyen darabot. Ennek az volt az oka, hogy úgy voltam vele, hogy ha már kiadok pénzt egy új kávéfőzőre, az legyen egy komolyabb darab már. Szempont volt még, hogy ne kapszulás legyen, aminek több oka volt. Az egyik, hogy árban nagyon nem jön ki jól a sok kapszula vásárlása ahhoz képest, hogy egy csomag kávé mennyibe kerül. A másik, hogy nagyon környezetszennyező, illetve nem egészséges a sok káros anyag sem, ami a kapszulákban van, hogy megpuhítsák őket.

Találtam is egy automata kávéfőzőt, ami azért tetszett meg, mert olyan élményt nyújt a kávézás ezzel az eszközzel, mintha egy kávézóban lennék. Ez még mind semmi, mert nem csak nagyon finom kávét főz, hanem kiváló tejhabot is készít. Ez nekem nagyon vonzó lehetőség volt, mert imádom a nagy üvegpoharas tejeskávét, amit inkább délután szoktam inni. Reggel a jó erős eszpresszó kávéval indítom a napot, délután pedig a gyengébb, tejesebb változatokat szeretem. Ennek a Philips márkájú eszköznek a tisztítása is nagyon egyszerű, mert könnyen kivehető, és csap alatt néhány perc alatt meg lehet tisztítani. Van egy különleges eszköz benne, egy úgynevezett AquaClean vízszűrő filter, akár 5000 csésze kávéig nem kell vízkőtleníteni a kávéfőzőt. Az olvasottak hatására úgy döntöttem, hogy megrendelem a készüléket.

Szerencsére abszolút nem bántam meg, hogy elköltöttem rá egy nagyobb összeget, mert ahogy elnézem, elég sokáig ki fog szolgálni, és ráadásul isteni finom kávét is főz. Alig vártam, hogy anyukám is lássa, mert ő a kotyogós kávéra esküszik, és az előzőmet is tőle kaptam. Átjött, úgyhogy csináltam neki az új kávéfőzővel kávét, és odáig volt meg vissza. Azt mondta, hogy majd megpróbálja apukámat is meggyőzni, hogy ők is vegyenek egy ilyet, annyira tetszett neki.