Egészségünk mellett figyeljünk oda a kilométereinkre is

Az egészség egy olyan téma, amire a mai világban már komoly iparágak épültek. Ez teljesen érthető, hiszen az embernek alap igénye, hogy találjon valami módszert arra, hogy megőrizze az egészségét. A gond csak az, hogy ezek közül sok olyan van, amelyek kihasználják az emberek hiszékenységét, vagy egyszerűen csak a jóindulatát. Én is estem már hasonló csapdába, és nagyon nem örültem, mikor rájöttem, hogy mi történt.

Alapból szerintem az élethez egy általános szabály, hogy mindig kételkedjünk abban, ami túl jól hangzik. Nem kell csípőből elutasítani minden ilyen dolgot, viszont rendesen nézzük meg a hátterét és, hogy bármi alátámasztja-e a módszer hatékonyságát. Bár az is igaz, hogy sokszor már attól meg tud gyógyulni az ember, ha elhiszi, hogy az orvosság tényleg segít rajta.

Én is egy kiváló lehetőséget szalasztottam volna el, ha azt mondom, hogy nem érdekel a Roadrecord oldala és az útnyilvántartó program. Alapból a munkám során nagyon sokat kell használnom az autómat és mindig is sajnáltam, hogy mennyi pénzt kell elköltenem üzemanyagra. Nem is tudom már, hogy miért, de elkezdtem keresgélni az interneten menetlevél témában. Kíváncsi voltam arra, hogy nekem kéne-e valami ilyet vezetnem. A Roadrecord oldalán azonban ezen kívül még sokkal több és hasznosabb információt tudtam elérni, amin keresztül megtudhattam, hogy miért is olyan jó az útnyilvántartás.

Alapból már az sokat elmond egy cégről, hogy miként néz ki az oldaluk. A Roadrecord virtuális felülete pedig azt sugallta, hogy meg lehet bízni bennük. Azonnal rátérnek a lényegre és nem fárasztanak minket reklámokkal. Az oldalon egyébként rengeteg tájékoztatót tudunk elolvasni, úgyhogy mire a végükre érünk, mindent tudni fogunk, amit érdemes menetlevél témában. Ahhoz, hogy ezeket elérjük, nem kell mást tennünk, mint a felső menüből kiválasztani a minket érdeklő témát.

menetlevél

A menetlevél kapcsán is elérhető volt egy szöveg, úgyhogy el is kezdtem olvasni. Teljesen meg voltam lepődve azon, hogy számomra is érthető volt. Általában a jogi szövegek nagyon távol állnak tőlem. Itt azonban egy szép rendszerben tudtam átnézni azt, hogy milyen különbség van, menetlevél, szállítólevél és útnyilvántartás között. A legfontosabb infó persze az volt, hogy az én járművemnek alapból nem kell menetlevél. Viszont megtudtam, hogy egy útnyilvántartással milyen kedvezményekhez juthatunk.

Ha rendelkezünk kiküldetési rendelvénnyel, akkor vissza tudjuk igényelni azt az összeget, amit üzemanyagra költünk. Ez rengeteg pénzt jelent és csak nyerni tudunk vele. Egy bökkenő van csupán: ahhoz, hogy kiállítsunk egy ilyen kiküldetési rendelvényt, szükségünk lesz egy pontos útnyilvántartásra. Tehát, le kell jegyeznünk, hogy mennyit mentünk és hova, ezekben az adatokban pedig nem lehet eltérés a valósághoz képest.

Itt már el is vesztettek volna engem, mivel a munkám mellett nem lettem volna képes még egy ilyen felelősséget is a nyakamba venni. Szerencsére azonban a Roadrecord oldalán elérhető egy útnyilvántartó program, ami megcsinálja helyettünk ezt a munkát és hibára nincs is lehetőség. Nagyszerűen hangzott és attól is megkönnyebbültem, hogy nem kerül sokba.

Azért volt még pár kérdésem, amelyekkel kapcsolatban felkerestem őket az oldalon található elérhetőségeiken. Felhívhatjuk őket telefonon, de ha nekünk ez a módszer kényelmesebb, akkor e-mailt is írhatunk. Minden flottul ment és nemsokára már én is elkezdtem élvezni az útnyilvántartó program előnyeit. Menetlevél helyett egy ilyen nagyszerű lehetőséget kaptam.