Megtaláltam a tökéletes eszközt az egészségem megőrzéséhez!

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel 30 éves koromra szinten mindent sikerült elérnem, amire a legtöbben vágynak az életben. A szüleim egy jól menő genetikai laboratóriumot vezettek, amit át is vettem tőlük az egyetem elvégzése után. Ehhez persze arra volt szükség, hogy a világ egyik legjobb felsőoktatási intézményében szerezzem meg a megfelelő képesítést. A sok elvárásnak és tanulásnak persze megvolt a hátulütője is, mivel a fizikai és a mentális egészségemet is megviselte a stressz.

Volt, hogy hajnalig tanultam egyfolytában egy nehezebb vizsgára napokig, miközben literszámra ittam a kávét és egészségtelen rágcsálnivalókkal igyekeztem levezetni a feszültséget. Szinte sosem volt időm rendesen megebédelni és egészséges, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani, inkább valamelyik gyorsétteremből rendeltem hamburgert és sült krumplit. Amikor mégiscsak volt egy kis szabadidőm, örültem, hogy nyugodtan meg tudok nézni egy filmet, nemhogy edzőterembe járjak, vagy bármilyen más mozgásforma gyakorlásába belekezdjek. Ettől persze az immunrendszerem is gyakran legyengült, a téli időszakban mindig sikerült elkapnom valamilyen vírust, ami még inkább rémálommá tette a vizsgaidőszakot. Mivel London egyik legjobb egyetemére iratkoztam be, az itthoni barátaim is hiányoztak és végül már a depresszió kerülgetett, annak ellenére, hogy kitűnő eredménnyel sikerült lediplomáznom.

Amikor hazajöttem, észre is vették rajtam a változást, mivel meghíztam, sokkal türelmetlenebb lettem és hamar elfáradtam szinte bármilyen tevékenység végzése során, a hétvégéket pedig leginkább alvással töltöttem. Az egyik legjobb barátom félt, hogy a munkában még inkább ki fogok égni, ha nem találok valami új hobbit, és nem kezdek el egészségesebben élni, ezért azt javasolta, hogy járjunk el együtt kerékpározni, mivel ez testi-lelki szinten segítheti a regenerációmat. Mondhatom, igaza lett. Először csak egy rövid biciklis túrán vettünk részt együtt, amelyet újabb kirándulások és egyre hosszabb távok követtek.

Végül olyannyira megszerettem ezt az új tevékenységet, hogy a végén már nem is voltam hajlandó más eszközzel közlekedni, csakis kerékpárral! Kezdetben nem értettem túlságosan a biciklikhez, ezért egy viszonylag alap darabot szereztem be. Időközben viszont az én igényeim is megváltoztak. Bár szinte bármilyen terepen jó szolgálatot tesz ez az eszköz, mégiscsak lassúbb egy autónál. Emiatt előfordul, hogy az ember siet és leizzad, ami elég kellemetlen. Egy fárasztó munkanap végén hazatekerni pedig sokszor szintén nem annyira kellemes, akármennyire is szokta élvezni máskor az ember. A Viczai Kft által üzemeltetett AB-Roncs motoros-kerékpáros boltnak és webáruháznak hála megtaláltam a megfelelő kerékpárt, ami ezekben a helyzetekben is tökéletes szolgálatot tesz!

Úgy voltam vele, hogy az ár kevésbé fontos szempont, az a lényeg, hogy minél több extrával legyen felszerelve a bringa és ebből kifolyólag minél több helyzetben használható legyen. Korábban bele sem gondoltam, hogy mi mindent kell mérlegelni egy komolyabb kerékpár vásárlása előtt, és hogy ezzel a termékkel kapcsolatban is milyen sok eltérő igény merülhet fel a vásárlók körében. Így találtam rá a Gepida Pedelec termékekre a webáruházban, ahonnan a barátom is vásárolt már korábban kerékpár alkatrészeket és még sosem csalódott.

Először is tisztázzuk, hogy mit is takar ez az elnevezés. A pedelec egy elektromos kerékpár, amely első ránézésre teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos bicikli. A trükk abban rejlik, hogy ez a típusú bringa egy akkumulátorról működő segédmotorral is fel van szerelve, így anélkül érhetünk el 25, vagy egyes modellek esetében akár 45 km/h-s sebességet, hogy teljesen leizzadnánk. Meg is lepődtem egy kicsit, amikor valamelyik nap a szokottnál 10 perccel korábban sikerült beérnem a laborba, annak ellenére, hogy úgy éreztem, némileg kevesebb energiát fektettem a tekerésbe, mint eddig.

Mielőtt a lusták pezsgőt bontanának, hogy végre úgy tehetnek, mintha egészséges életmódot folytatnának, azt is hozzá kell tenni, hogy a motor csakis pedálozás közben kapcsol be. Így inkább motivációt ad, mintsem leveszi az edzés terhét a vállunkról. Nehéz terepen szintén hasznos lehet ez a funkció, ha nem akarunk teljesen kimerülni a túra végére. Így akkor is élmény lehet a biciklizés, amikor semmi másra sem vágyunk, mint kedvenc hobbink gyakorlására és egy kis kikapcsolódásra.

Az egyik hétvégi biciklis túrámon pont ezt sikerült megtapasztalnom. Azon a héten kicsit felhalmozódtak a feladatok a munkahelyemen, emiatt péntek délutánra kicsit feszültnek és kedvtelennek éreztem magam. Csábító volt a gondolat hogy hétvégén csak otthon nézzem újra a tévét, de közben továbbra sem szerettem volna lemondani az aktív életmódról. Végül jót is tett egy kellemes bringázás, ahol kényelmesen ki tudtam szellőztetni a fejem nagyobb erőlködés nélkül, miközben nagyobb hangsúlyt tudtam fektetni a körülöttem levő táj és természet megfigyelésébe is. Így feltöltődve, újult erővel tudtam belevetni magam a következő hét kihívásaiba.

Természetesen az is megfordult a fejemben, hogy egy jó minőségű és jól felszerelt biciklinél a karbantartásra is fokozott figyelmet kell fordítani. Az motorbolt.co.hu webáruházban az ehhez szükséges eszközöket is egytől egyig megtaláltam, így már nem érhetnek váratlan meglepetések. Sőt, még egy klassz táskát is sikerült szereznem, ami kitűnő szolgálatot tesz a kerékpáros túrák során. Elfér benne minden ami kell, ugyanakkor könnyű a bringán szállítani. Kerékpár gumiból szintén hatalmas a választék, így biztosan talál mindenki a bringája típusának, illetve a terepviszonyoknak megfelelőt.

Bár magát a bringát is gyorsan kiszállították és minden a honlapon leírtak szerint zajlott, továbbra is rendszeresen látogatom a weboldalt, hogy folyamatosan értesülni tudjak a legnépszerűbb termékekről, újdonságokról és akciókról. Sőt, legutóbb egy motoros ismerősömnek is innen rendeltem ajándékot, mivel korábban viszonylag keveset mesélt a hobbijáról, így fogalmam sem volt, hogy vajon mire is lehet szüksége. Végül nagyon örült az általam választott motoros kesztyűnek, mert pont szeretett volna egy újat a következő szezonra.

Ez már csak azért is megérte, mert minden egyes vásárlással hűségpontokat gyűjtünk, amelyeket később be tudunk váltani a vásárlásaink során, így kedvezményt kapunk. Természetesen elő szokott fordulni, hogy kérdéseim adódnak egy-egy termékkel kapcsolatban. Ilyenkor az AB-Roncs ügyfélszolgálata mindenben segít, ehhez csak a honlapon található űrlapot kell kitöltenünk és a terméktámogatás opciót kiválasztani. Technikai támogatást szintén kérhetünk, ha a webáruház használata során bármilyen problémába ütköznénk, bár én ilyesmit eddig még nem tapasztaltam.

Örülök, hogy a barátomnak sikerült arra ösztönöznie, hogy figyeljek oda jobban az egészségemre. Mióta ezt megtettem, sokkal jobb a közérzetem, leadtam a felszedett plusz kilókat, és csakis egy többnapos kerékpártúra után fáradok el rendesen, máskor mindig energikus vagyok. Az motorbolt.co.hu weboldal pedig a kezembe adta a tökéletes eszközt, egy Gepida Pedelec elektromos kerékpárt, amely hosszútávon is motivál és segítséget nyújt az ezzel kapcsolatos céljaim elérésében. Mindenkinek javaslom, hogy keresse fel őket, még akkor is, ha csak valamilyen kerékpáros vagy motoros alkatrészre, kiegészítőre van szüksége, mert a profi kiszolgálás garantált!