A férjemet egyenesen a laboratóriumból vittem Siófokra pihenni

Ha az ember túlhajtja magát, azt minden porcikájában megérzi egy idő után. Kipihenhetetlen fáradtság, figyelemzavarok, emlékezetkiesés, és még lehetne sorolni, hogy mi minden káros hatása van. Ez rányomja a bélyegét az egész életére, nem csak a munkájára, hanem a magánéletére is. Ebben az esetben nem én, hanem a férjem volt úgy, hogy már alig mászott a kimerültségtől, én pedig nem bírtam tovább tétlenül nézni. El kellett mennünk valahova kikapcsolódni, és a kolléganőm megsúgta, hogy múltkor felfedeztek egy remek szállást Siófokon.

A férjem egy laboratóriumban dolgozik, génkutatási asszisztens neves kutatók mellett, szóval eléggé megtisztelő a pozíciója. Igaz, kegyetlenül megdolgozott érte, emlékszem, hogy mennyit tanult és vizsgázott, hogy megszerezze a végzettségét, de végül sikerült neki, és itt, ebben a remek pozícióban helyezkedett el. A gond csak az, hogy ilyen speciális szakképesítése nem sok embernek van, ennél fogva a laborban is kevesen vannak, és állandóan szükség van mindenkire. Az orvosok kutatók viszonylag gyakran mennek szabadságra, de az asszisztensek állandóak, és mindenben a profok segítségére kell lenniük, a rendelkezésére kell állniuk. Napi 10-12 órákat van bent, és mire hazaér gyakorlatilag csak megvacsorázni van ereje, de már az esti híradóba belealszik. Egyre nehezebben bírtam nézni a szenvedését, ezért is kérdezgettem körül, hogy mik a lehetőségek.

A munkatársnőim közül többen is ajánlottak mindenfélét, hogy Kanári-szigetek meg Tonga, Mallorca, és hasonlók, én meg mondtam nekik, hogy azért ésszerű keretek között, ha lehet. Az egyikük előhozakodott azzal, hogy Ők a férjével rendszeresen utaznak Siófokra, ahol találtak egy remek apartmant. Bár a ők mindig ugyanabba az apartmanba mennek, az üzemeltető több, különböző szállást üzemeltet Siófokon. Remekül ki tudják pihenni magukat, és sosem hagynak ott vállalhatatlan összegeket. Ez már sokkal jobban tetszett, mint a sok egzotikus humbug, gyorsan meg is kértem, hogy ossza meg velem ennek a szuper szállásnak az elérhetőségét, ha tudja. Elkérte a telefonomat, és begépelte a www.siofokszallas.info oldalt, azt mondta, ő mindig ezen keresztül szokott foglalni, nem iroda által. Megköszöntem a segítségét, és hazafelé megacéloztam a szívemet, hogy márpedig most ráveszem az uramat a pihenésre.

Nem kellett sokat győzködni, hogy vegye ki a neki járó szabadságot, következő hónapra két hétre kiíratta magát, lesz, ami lesz. Azért ő sem egy robotkar, hogy folyamatosan dolgozzon, neki is szüksége van egy kis pihenésre. Kicsit győzködték ugyan, de a lelkére beszéltem, hogy meglesznek nélküle is, legfeljebb majd a hiánya ráébreszti őket, hogy valójában micsoda munkaerő. Mikor eljött az ideje, el is utaztunk szépen a kiválasztott siófoki apartmanunkba és varázslatosan éreztük magunkat. Az alatt a két hét alatt bepótoltunk minden alvást, pihenést, kényeztetést ami az elmúlt években elmaradt. A férjem gyakorlatilag megfiatalodott, mintha még az ősz hajszála is kevesebb lett volna a pihenés után. Innentől kezdve rá fogom venni, hogy minden évben csináljunk egy ilyen kiruccanást, legalább egy hétre, mert lassan én megyek tönkre abba, hogy ő tönkremegy.