Egészséges ételek és műanyag tálca, avagy mitől lesz az igazi a menza

Egy iskola igazgatójaként rengeteg dologra oda kell figyeljek minden nap. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi mindent kell kontroll alatt tartani és milyen összetett, nehéz feladat is ez. Egy iskola nem csak a gyerekek tanítását és okosodását szolgálja, hanem az életre neveli őket, és hatalmas felelősségünk van abban, hogy miben és hogyan fejlődnek. Az egyik legfontosabb faktor a gyermekek étkeztetése, és büszkén mondhatom, hogy a mi iskolánk és a menzaprogramunk igen sikeresnek tudható be. Több, mint 700 diákunkból közel 600 fő veszi igénybe az iskolai menzát napi szinten, így nagy figyelmet szentelünk az iskolai konyha kiváló működésének.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek egészségesen étkezzenek az iskolában. Ugyan van olyan, akinek a génjei miatt nem kell odafigyelnie arra, hogy mit eszik, így nem fenyegeti az elhízás, sok gyermeket mégis érint ez a probléma, illetve nagyon fontos a jó minőségű, tápanyagban gazdag ételek felszolgálása azért is, mert lehetséges, hogy otthon ezt a gyermeknek nem tudják megadni, vagy éppen nem tudják hozzászoktatni, itt pedig kénytelen megenni ezeket az ételeket.

Nem régóta kezdtük el konyhánk teljes megrenoválását, de ezalatt az idő alatt egy teljes menü változtatáson ment keresztül a menza. Ezen kívül fontolgatjuk új eszközök beszerzését, vagy a régiek cseréjét is, hiszen például a menzán található több száz darab műanyag tálca is olyan állapotban van már, hogy nem szívesen nézzük, ahogy a gyerekek azon fogyasztják az ételt.

Egy kedves kollégám talált rá a Hunnia Kristály Kft.-re, akik a megmentőnk lehetnek ebben a helyzetben, és akiknél minden szükséges eszközt és berendezést megtalálhatunk. A cég már több, mint 20 éve működik, és azóta foglalkozik kisebb és nagyobb vendéglátó egységek ellátásával. Legyen szó akár egy kávézóról, vagy egy bárról, de akár egy hotelről, vagy korházi étkezdéről, ők minden kategóriájú helyet ki tudnak szolgálni a megfelelő eszközökkel. Termékeik HORECA minőségűek és neves európai cégektől, Németországból, Svájcból és Olaszországból érkeznek hozzájuk. Készletükben találhatsz a mosogatáshoz szükséges eszközöktől kezdve a fine dining stílusnak megfelelő, extravagáns tányérokon át az 50 literes badelláig mindent.

Számunkra különösen bizalomgerjesztő, hogy kimondottan étkezdék és menzák számára is forgalmaznak arra a célra megfelelő konyhai kellékeket, így mindenféle műanyag tálca, evőeszköz és pohár megtalálható náluk. Sőt, 2013-ban létrehozták a Repeta tányércsaládot, amely a törhetetlen, PET-G műanyagból készült levestálkából, adagtálból, salátás tálkából és csemegetányérból áll. Nem kellett több, teljes mértékben meggyőztek, és amellett döntöttem, hogy tőlük szeretném beszerezni az iskolának szükséges eszközöket. Féltem, hogy mivel egy elég nagy volumenű rendelésről lesz szó, majd több részletben és időeltéréssel fogunk csak tudni hozzájutni a termékekhez, azonban pozitívan kellett csalódnom, hiszen minden kellékből rendelkezésre állt több száz darab, így a webáruházban egyből meg is tudtunk rendelni mindent. Bár a szállítás pár napnál hosszabb időt foglalt magába, még így is nagyon gyorsnak számított, hiszen rengeteg termékről beszélünk. Futárcég segítségével juttatták el hozzánk a megrendelt csomagokat, amelyeket a megérkezésük után pár nappal már le is teszteltünk élesben. A minőséggel nagyon meg voltunk elégedve, és hihetetlen nagy sikert arattak az újdonságok a gyerekek között. Jó volt látni, ahogy jóízűen fogyasztják a már megszokott, egészséges ételeket új tálcáikon, új tányérjaikkal, és új evőeszközeikkel, ez pedig mind nem valósulhatott volna meg a Hunnia Kristály Kft. nélkül.