Házi szappannal az egészségemért

Az egészség olyan kincs, amit ha egyszer megkaptunk az égiektől, akkor illik nagyon megbecsülni. Tudom, mindez nagyon közhelyesnek hangzik, és mindannyian azt hisszük, hogy természetes, hogy nincsen semmi bajunk, de mindez csak addig van így, ameddig egyszer meg nem tapasztalunk valamilyen makacs betegséget vagy sérülést… utána vissza fogjuk sírni a jól megszokott egészséges állapotot.

Természetesen senkit sem akarok megijeszteni, csupán szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire nagy kincset kaptunk, és érdemes odafigyelni rá a mindennapokban. Én sem voltam ám mindig tudatában ennek, és nem is éltem túlságosan egészségfókuszú életet… Ennek hála ki is alakult egy nagyon súlyos bőrallergiám, mely viszkető, száraz foltokként jelentkezett rajtam testszerte.
Kiderült, hogy a mosószerek és tusfürdők egyik összetevőjére vagyok allergiás, és ettől fenekestül felfordult az életem.
Mondanom sem kell, sem a tusfürdő, sem pedig a mosószer nem esik az elhagyható dolgok kategóriájába, úgyhogy megoldást kellett találnom a problémára.

Eleinte kétségbe voltam esve, nem is tudtam, mitévő legyek. Figyelemelterelésképpen mentem fel az egyik kedvenc oldalra, a https://www.pipereporta.hu-ra gyertya alapanyagot rendelni (gondoltam, legalább az elmémnek jót tesz majd egy kis kézműveskedés), amikor megláttam, hogy itt bizony szappankészítéshez is vannak szép számmal dolgok.

Nyilván ezek korábban is fent voltak a weblapon, de amíg nem volt bőrproblémám, valahogy teljesen elkerülték a figyelmem.

Mondanom sem kell, mivel már ismertem a https://www.pipereporta.hu oldalát, nem kellett sokat győzködni magam, hogy bepakoljam a kosárba a szappanhoz szükséges alapanyagokat.
Most biztos érdekel, miért hozott lázba ennyire a házi szappankészítés, igaz? Azért, mert rengeteg allergiásnak ez az egy lehetősége van: házi szappant készíteni, amiben nincsenek irritáló összetevők.

Ez nekem még tetszett is, hiszen imádtam kézműveskedni már korábban is. A https://www.pipereporta.hu oldalon elérhető volt minden szükséges alapanyag, ráadásul nagyon jó áron. Ez azért is különleges kombináció, mert sok gyertyakészítős alapanyagot nem lehet beszerezni a szupermarketekben, így nagy bajban lettem volna, ha nincs ez a webshop.

Már ismertem a rendelés folyamatát, be is voltam regisztrálva, így nem kellett az adatok megadásával bíbelődni. A kártyás fizetés már rutinból ment, így a végén már csak várnom kellett a csomagot.

Én bevallom, izgultam miatta. A rendelt dolgok minősége nem volt kérdés a fejemben, de az igen, hogy az én bőrömnek is jót tesz-e majd a házi szappan.
Azóta már bebizonyosodott, hogy igen, jót tesz neki. Szinte semmit se érzek már a korábbi kellemetlen tünetekből, hála a https://www.pipereporta.hu oldalról rendelt szappan alapanyagoknak!

Természetesen akkor is ajánlom őket, hogyha nincsenek bőrgondjaid, ugyanis a házilag készített higiéniai eszközök mindenképp jobbak, mint a bolti verziók.