Egészségtudatos hobbiból vállalkozást indítottam

A családomban nagy számban fordultak elő krónikus betegségek, a nagymamám súlyos cukorbeteg volt, a nagypapám demenciában szenvedett, másik nagymamám 40 éve szívbeteg, de szerencsére még jól tartja magát. Mindig foglalkoztatott az egészségem megőrzése, mert sokszor láttam szeretteimet kórházi ágyban, infúzióra kötve, a nagymamámat sajnos még nekem is kellett otthon ápolnom, amikor már nagyon beteg volt, hamarosan meg is halt.

Ez egy nagy törés volt az életemben, mert nagyon fontos ember volt a nagymamám, így hát belevetettem magam a szakirodalomba, hogy választ találjak arra, milyen módon lehet megőrizni az egészségünket a családi, öröklődő betegségek ellenére.

Első, és legfontosabb módszer az egészséges életmód, amelynek alappillérei az étkezés és a testmozgás. Kutatásaim szerin a szív- és érrendszeri megbetegedések nem egyik pillanatról a másikra jönnek, hanem hosszú évek egészségtelen, zsírban gazdag táplálkozása vezet a később lerakódó plakkok vastagodásához, mely a szívben és az agyi erekben végzetes következményekkel járhat.

Eléggé kiműveltem magam a témában, és arra lettem figyelmes, hogy a környezetemben egyre több embert érdekel az, amiről beszélek. Elvégeztem egy edzői iskolát, emellett dietetikus képzésre is járok, sok nőt és férfit ismerek az edzőteremből, akiket különböző típusú krónikus betegségek gyötörnek, ők nagyon szívesen beszélgetnek velem az étkezés-testmozgás jótékony hatásairól.

Egyik javasolta, hogy tanácsadással kéne foglalkoznom, mert ez milyen testhezálló lenne nekem. Megfogalmazódott bennem egy üzleti vállalkozás, melybe nem mertem egyedül belevágni, ezért hát bevettem magam mellé egy kedves marketinges barátnőmet, akivel megalapítottuk az életmód tanácsadó, egészséges étrendkiegészítőket forgalmazó vállalkozásunkat. Már csak arra volt szüksége, hogy hivatalos formába öntsük ezt a vállalkozást.

Felkerestünk egy tanácsadó céget, akik azzal foglalkoznak, hogy hozzánk hasonló, kezdő vállalkozóknak nyújtanak segítséget vállalkozás indításában. Megbeszéltünk egy személyes konzultációt, melyen elejétől a végéig megbeszéltük, mire van szükségünk, hogy hivatalos vállalkozói tevékenységet folytassunk.

Elsőként kitaláltuk, hogy kft lesz a cégforma, így mindketten egyenlő részben leszünk felelősek a bizniszért, emellett költségeket tudunk elszámolni. Ami kérdéses volt számunkra, az a székhely kérdése, mivel egyelőre nem rendelkeztünk saját ingatlannal, irodával vagy raktárhelyiséggel, de a topcegalapitas.eu segítséget tudott nekünk nyújtani ebben is.

Havidíj ellenében székhelyszolgáltatás igénybevételére van lehetősége cégünknek, mely magába foglalja irodai, adminisztratív feladatok ellátást, küldemények fogadását, sőt, Budapesten nívós tárgyaló irodát is biztosítanak azoknak a cégeknek, akik náluk igényelnek székhelyet. Mi a pesti irodát választottuk, mert könnyen megközelíthető, közel van az edzőteremhez, ide tudunk szervezni kisebb-nagyobb beszállítói meetingeket, de akár személyes tanácsadást is tudunk tartani ügyfeleinknek.

Összességében nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, mert mindössze 1 hét leforgása alatt sikerült bejegyeztetni a cégünket a cégbíróságon és meg is kezdhettük a hivatalos működésünket.

Az edzőtermi munkát még megtartottam egy ideig, de olyan sok megkeresésünk lett hirtelen, hogy kénytelen voltam kompromisszumos megoldást választani és csoportos óráimat leépítettem.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire szegényes az orvosok tájékoztatása, ha krónikus betegségről van szó. Felírnak egy csomó pirulát meg műtétet, miközben az egészséges étrend és életmód kialakítása megoldás lehet a legtöbb esetben a páciensek problémájára. Ezért is vagyunk népszerűek, mert mi a tünetek kezelése helyett a tünetek megelőzését, vagy egyes betegségek visszafordítását végezzük, nagyon hatékonyan.

Természetesen komoly, krónikus betegség esetén szükséges felkeresni háziorvosát, aki részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről!! Mi egy alternatív megoldást tudunk nyújtani.