Sose gondoltam volna, hogy géndiagnosztika közben okosodom ki napelemekből

A minap anyukám elcipelt géndiagnosztikára. Hogy minek, ne kérdezzétek, nem tudom, főleg hogy pár éve már voltunk egy hasonló vizsgálaton, egy másik helyen.

napelem rendszer árak 2018Amíg várakoztunk a rendelőben, hogy elüssem az időt, a közösségi médiát görgettem, amikor is megakadt a szemem egy képen, amit az egyik osztálytársam, Kinga, rakott ki. A házuk volt rajta, és a tetején vadonatúj napelemek sorakoztak. A kép címe #napelem, #környezettudatos, #napenergia volt, így egyértelmű lett számomra, hogy azok a napelemek most kerülhettek oda, és jogosan mutogatja a világnak Kinga, hogy milyen környezetbarát megoldásra váltott a családja áramellátás tekintetében.

Mivel úgyse volt jobb dolgom, és kíváncsi voltam, hogy mennyibe kerül egy ilyen rendszer, beírtam a Google keresőjébe, hogy napelem rendszer árak 2018, és az első oldal, amit kidobott pont a Pentele Solar Kft. honlapja volt.

Elsőként az oldalon szó esett a napenergia hasznosságáról, és hogy mennyi pénzt spórolhatunk vele. Nem utolsó sorban pedig egy igen környezetbarát megoldásról van szó, ami nekünk is és a természetnek is jó.

Továbbá megtudtam, hogy a napelem egy szilíciumot tartalmazó eszköz, és hogy egy olyan szerkezet, ami foto energiát villamos energiává alakítja. Azonban ez egyenáram, az elektromos berendezések viszont váltóárammal működnek, így át kell alakítani a napelem inverterrel váltóárammá. Hogy ez pontosan hogyan működik, nem tudom, de akit érdekel, pár kattintással utána járhat a dolognak.

Ahogy tovább görgettem, bővebb infókat kaptam a napelemek milyenségéről és személyre szabott árajánlatot is lehet kérni tőlük, hiszen minden háztartás más paraméterekkel rendelkezik, és attól is függ a napelem teljesítménye és költsége. Fontos viszont, hogy egy igazán környezetbarát megoldásról van szó, így mindenképpen megéri napelemekkel csökkenteni a rezsiköltségeket. Ami pedig szerintem a legjobb az egészben, hogy nem csak a közvetlen napfényt, hanem a szórt fényt és a mesterséges fényt is tudja hasznosítani ez a rendszer, így nem csak a verőfényes nyári napokon effektív a dolog.

Mindenesetre szerintem nagyon hasznos dolog ez a napelem téma, és erősen gondolkodok rajta, hogy anyáékat rádumáljam, hogy mi is azoknak a táborát erősítsük, akik napenergiával könnyítnek a pénztárcájukon.